Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Meclis gündemleri
Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com

İlçe belediyelerinin meclis gündemlerini taradım, ne yazık ki bazı belediyelerin meclis gündemleri daha yayınlanmamış. 

Karabağlar Belediye’si 03.09.2013 Meclis Gündeminden bazı başlıkları sizler adına değerlendirdim;
Karabağlar Meclis Gündeminin 8 tane maddesinde, 5393 sayılı Yasanın 18/e maddesine istinaden satışı gündeme gelmiş, belediye neden elindeki taşınmazları satıyor?
 
Siz çok zengin belediye değil misiniz? 44 milyon TL ye hizmet binası almadınız mı?
 
O kadar zenginsiniz ki, Bitlis İli Güroymak Belediye’sine nakdi yardım yapabilmek için meclis gündemine almışınız.
 
Bir yandan Bitlis Güroymak Belediye’sine yardım yaparken diğer yandan, Belediyenin mali yapısını güçlendirmek için, İller bankası A.Ş ve diğer bankalardan kredi kullanmak için, içişleri Bakanlığı’ndan onay alarak, Sıtkı Başkan’a yetki istiyorsunuz? 
 
Meclis oylamasından oy çokluğu ile geçireceğinize inanıyorum.
 
Karabağlar Belediye Meclis Gündemini kapatmadan önce, sormadan geçemeyeceğim, hizmet binası Haziran ayında açılıyordu, neden hala bir çalışma yok?
 
Gelelim, 02.09.2013 Konak Belediyesi Meclis Gündemine; 1 adet okul alanı için imar planı değişikliğine gidilmiş, diğer 9 maddede plan değişikliği gündemde. 
 
Neden bu planlar sürekli değişmekte?
 
Bana göre en önemli gündem maddesi; “12.10.2004 tarihinden önce yapılan işyerlerine işletme ruhsatı verilmesi hk.(İmar- Hukuk- Esnaf Komisyonu)” 
 
Kaçak olan işyerleri için son çare bu mudur? Geçici Süre Belgesi çoktan biten ve yeniden yenilenmesi mümkün olmayan, şehrin ortasında faaliyetlerine devam eden, Özbüker Hafriyat için sakın çıkarılmış olmasın? 
 
Bazı özel şirketlerde ne güç var! Meclis Üyeleri marifetiyle kap ruhsatı, kutluyorum sizleri.
 
Gelelim imar planlarına, Favori Kuyumculuk, Emlak Konuttan aldığı araziye 200 milyon dolarlık ALIŞVERİŞ MERKEZİ yapmak için inşaata başlamış, 2014 Eylül ayında da hizmete açılacakmış.
 
Yaşasın bir AVM daha kazandı İzmir! 
 
Favori Kuyumculuğun sahibi Selami Özel basına yaptığı açıklamalarında; “Kaşıkçı Elması gibi bir arsa geldi, 5 dakikada karar verdik, tam gollük işti, golü atmamak olmazdı” demiş. Ardından da ilave etmiş; “Yürüyerek Mavibahçe’ye gelebilecek 100 binin üzerinde iyi gelirli insan var, hem yerel hem ulusal markalara yer vereceğiz” 
 
Geliriniz iyi değilse, gitmeyin Mavibahçe’ye benden uyarması! 
 
Merak ediyorum, büyükşehir bu plana dava açtı mı? Karşıyaka Belediye’si, Plancılar Odası dava açmış. 
 
Bu plan hazırlanırken, nüfus projeksiyon hesabı yapılmış mıdır?, Yapılmadığı aşikar görülen bu plan, 3194 sayılı İmar Kanunu ve Plan Yapımına ait Esaslara dair yönetmeliğe aykırıdır.
 
Aziz Başkanım “plancıların bir ekolü vardır” diyor, ekol sahibi bir plancımı hazırladı bu planı? 
 
Sahi, hangi ekol sahibi plancı hazırladı bu planı?
 
İlköğretim Okulu için ayrılması gereken asgari alan büyüklüğü 8000-15000 metre kare olması gerekirken bu planda, 7306 metrekare bir alan ayrılmış. 700 metrekareyi de bir ekleye bilseydiniz eliniz güçlenirdi. Geçmiş olsun.
 
1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı lejantında sit sınırı yer almaktayken, sit alanına ilişkin plan açıklama raporunda bilgileri yazmayı da unutmuşunuz.
 
1/1000 ölçekli uygulama imar plan notlarında yer alan kamuya terkli alanların altında yapılacak otopark alanlarının kamuya açık olarak kullanılacağı belirtildiği halde, yapım ve bakım onarımlarının bitişikteki yapı adası sahiplerince üstlenileceği söylenmiş. 
 
Sakın bu bitişikteki yapı adası, Mavibahçe olmasın? Kamunun otoparkının bakım ve onarımını yap, kap otoparkı ne güzel.
 
Kamuya ait alanların terk edilmesi halinde brüt parsel alanı üzerinden hesaplanması, “Y” koşulu uygulaması mı yapılmakta sorusunu akıllara getirmekte. Bu durum emsal artışımı sağlamakta. 
 
Bu plan mahkemeden yürütmeyi durdurma alırsa eğer, “Kaşıkçı Elması” değer kaybeder mi? 
 
Notlarım;
 
*İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12.09.2012 tarihinde 843 sayılı kararı ile uygun görülen 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir bütünü Çevre Düzeni Planı iptal olur mu dersiniz? Bana göre iptal olmalı, nedenini önümüzdeki yazılarımda yer vereceğim.
 
*İZSU’yu unuttum sanmayın, bayram girdi araya, evraklar dernekte kaldı, biraz sabır.