Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Yolsuzluklar bahane, seçim şahane
Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com

 Üç günde bir yazı yazmama alışkın okuyucularımdan birçok mail aldım. Buradayım merak etmeyin.

Takip ettiğim o kadar çok konu var ki, dernek işleri, sizlerden gelen ihbar maillerinin takibi, yazışmalar derken, gün yetmez oluyor.
 
Ülke gündemi her gün değişmekte, Yolsuzluklar, Usulsüzlükler artık olağan bir hal aldı.
 
Aklın sınırlarını zorlayan olaylar, etrafımdaki insanlar “devlet malı götürüyor sen çer çöple uğraşıyorsun, milyon dolarlar gitmiş bizimkiler bu kadar götürmemiş” diyorlar.
 
Bir kuruş çalanla, bin kuruş çalan arasında fark olabilir mi?
 
Çok çalanın mahkemesi ile az çalanın mahkemesi farklı olabilir mi?
 
Bir kuruş ile bin lira arasında sadece rakamsal bir fark yok mudur? Eylem aynı değil midir?
 
Bizimkiler yaparsa siyasi, onlar yaparsa zamanlaması manidar..,
 
Şimdi herkes seçim telaşına düşmüş, yolsuzluklar bahane, seçim şahane modunda dolaşıyorlar.
 
Sanırsınız ki başkan doğmuşlar, bugüne kadar yaşamamış başkan olunca yaşayacaklar!
 
Gelelim gündemlerimize, etrafta bazı CHP yöneticileri, Gaze-temiz.com için; “canım ne kadar okunuyorlar dikkate almayın” diyorlarmış. Biz oradan, buradan haberleri yayınlamak için kurmadık siteyi, biz kendi haberlerimizi takip ettiğimiz konuları yazıyoruz. 
 
Her yazdığımız konunun dosyaları, araştırmaları, yazışmaları var elimizde. Yazıp geçmiyoruz, takibini yapıyoruz.
 
Epey bir soruşturma yolda, devam eden mahkemeler var, soruşturma izni verilmeyen dosyalara itirazlar var. Şimdi kardeşim yok mu senin başka işin diyebilirsiniz, hemen yanıtlayım ben, Temiz İzmir Derneği Başkanıyım ve dernek tüzüğümüz yolsuzluklarla mücadele ne yapayım en iyi şekilde derneği temsil etmek zorundayım.
 
Kuyruk acısı var, ondan yapıyorsun da diye bilirsiniz, kuyruğum yok, acım da bitti.
 
Son çare, AK Parti yandaşı da diye bilirsiniz, lakin AK Partiden kimseyi tanımam, reklam almam, hatta AK Parti Belediye Meclis üyelerinden biri, beni mahkemeye verecekti ne oldu bilmiyorum. 
 
Yaşadığım ili seven bir kent vatandaşıyım, kimsenin önünde eğilmem bükülmem, gördüğüm yanlışın üzerine hiç çekinmeden gittim ve gitmeye devam.
 
Geçenlerde bir yoruma gözüm takıldı; “Nivent Hanım çok güzel yapmışsınız da neden şu EXPO harcamalarının tarafınıza verilmemesi hususunda da üst kurula itirazda bulunmuyorsunuz? Gücünüz belediyelere mi yetiyor sadece?!”
 
EXPO yazışmalarımız devam ediyor, cevap gelmesini bekliyoruz, gelmezse eğer BEDK tekrar müracaat edeceğiz. Harcamaların açıklanması halinde ülke ekonomisine zarar verecek diyorlardı, şimdi ortada EXPO yok. Elbet açıklayacaklardır.
 
Aziz Kocaoğlu meydanlarda; “Biz de sıkıntılı günler geçirdik. Yüzümüzün akıyla çıktık.” Diyorsunuz da, Şubat ayındaki mahkeme yok mu? Üzgünüm daha aklanamadınız.
 
Notlarım;
Vakıflara ait kiralanan taşınmazların tadilatları ile ilgili detaylar
İl Özel İdaresi ve Konak Belediyesinin ödenekleri ile yapılan Mülkiyeliler Birliği tadilatları kime fayda sağlamış açıklayacağız.
Bemaş Dosyasını geniş geniş gündeme taşıyoruz.