Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Oradan, buradan
Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com

 

Bugün oradan buradan ortaya karışık bir şeyler yazmak istiyorum. Aslında yazacak o kadar çok şey birikti ki, yaz yaz ne değişiyor diye biraz ayak diriyorum. 

Pardon kalem diriyorum daha uygun olacaktı.
 
Bugün haber manşetlerinde iki haber dikkatimi çekti, ilki “FOÇA Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, üzerinde bir şey yetişmediği için yöre halkının ‘Hayırsız Ada' olarak adlandırdığı ilçeden bakıldığında Atatürk siluetininin göründüğü adanın adını 'Atatürk Adası' olarak resmi hale getirmek için konuyu belediye meclisine götüreceğini söyledi.”
 
Sn Başkan iyi düşünmüşünde bundan önce halledeceğin çok şey yok mu, mesela fosseptik sorunun çözdün mü? 2 dönem belediye başkanlığı yaptınız, 3. döneme yürüyorsunuz, Foça'da yaşayan vatandaşlar fosseptik sorununa isyan ediyor. 
 
Bir Atatürk kadını olarak adanın Atatürk ismini alması beni gururlandırır ancak size oy veren halk sizden hizmet bekler değil mi? İzmir'in turistik ilçesi Foça'da yaşayan vatandaşlar foseptik sorununa isyan ediyorken öncelik isim tartışması olabilir mi?
 
Gelelim ikinci habere, “Arslan’ın geçtiğimiz dönemin Başkanı Solak’ın belediyeye çok sayıda ‘bankamatik memuru’ aldığını öne sürmesi, kulislerde tartışma yarattı. Başkan Arslan göreve geldiğinde belediyenin personel raporlarını incelediğini belirterek, işe gelmeyen insanlara maaş ödendiğini ifade etti. Seçim döneminde belediye bünyesinde olan bankamatik memurlarına karşı uyarıldığını belirten Arslan, bu konu üzerinde inceleme yaptıklarını” açıklamış.
 
Bu sorun sadece Çiğli Belediyesinde yok.Sayın başkan çok doğru bir konuya işaret etmiş. Umarız bu sorunu diğer belediye başkanları da gündeme taşır. Arslan’ın ilk icraatı beni gerçekten utandırdı, hatırlarsanız kooperatifi ile ilgili bir takım kayıtları sitemizde yayınlamıştık. Umarım bu ve bunun gibi icraatları lafta kalmaz.
 
Konak Belediye Başkanı Av Sema Pekdaş, ilk icraatında şifreli kapıları kaldırdı, halkın başkanı olduğunu her fırsatta dile getirdi.  Kendilerine birçok sorumuz olacak, ilk sorumuzdan başlayalım, Konak Belediye Şirketi Merbel’e devredilen benzin istasyonu geçtiğimiz yılda satıldı, satılmasına da ancak hukuk mazbatasında “intifası” yani kullanım hakkı verilmiş bir yeri satabilir misiniz bir hukukçu olarak inceleyin. Geçmiş dönemde bulunan hukuk komisyonu üyeleri hala meclisiniz de onlardan yardım alabilirsiniz.  
 
Var mısınız, belediyenize ait bir taşınmazın nasıl hukuksuzca satıldığının araştırmasına. Bu konuda size bilgi ve belge vermekten onur duyarız, tabii isteseniz! Aklıma gelmişken sorayım, bu satılan taşınmazlarla İzmir’in en zengin belediyesi konumundasınız, umarım kasalarınız doludur değil mi? 
 
Urla Belediye Başkanın ilk icraatı, “Belediyenin himayesinde bulunan Toprak Sahne Tiyatrosu’nu dağıtan, Uyar, tiyatroculara belediye tarafından tahsis edilen çalışma alanını derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.” Haberlerini hatırlarsınız ne kadarı doğru ne kadarı abartı olduğunu bilemeyiz, ancak görülen o ki kendinize ait Nebioğlu Cafe hala yerinde durmakta.
 
Sahi ne zaman yıkacaksınız yıkım kararı olan cafenizi?
 
Yıkım dedim de aklıma geldi, artık belediyeler ruhsatsız binaları yıkmadığı için ceza almalarını önlemek amacıyla “Yıkım Zamanı” adlı itina ile yıkım yapılır şirketi kuruyoruz. Gerçekten şaka yapmıyorum tüm aşamaları bitti sayılır. Bu şirket belediyelerin hakim karşısına çıkmasını engelleyeceği gibi bizlerde hatırı sayılı bir gelir elde edeceğiz. 
 
Bir taş iki kuş hem belediyeler yargılanmayacak hem de hiçbir menfaat karşısında eğilmeyen bizler için bir kazanç kapısı olacak, hadi hayırlısı.
 
Notlarım;
 
Karşıyaka Donanmacıda ev tutan, K.E -  K.Ö - S.İ Karşıyaka Belediyesi ile ne yapmayı planlamaktalar?
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı üst düzey yöneticilerinin istifa mektubunu almış, hangilerinin kalacağını hangilerini yollayacağı merak konusu, iddialara göre Pervin Şenel Genç’ten neden istifa mektubunun  alınmadığı da merak konusu. Niye merak ediyorsunuz ki yılın en başarılı Genel Sekreter Yardımcısı. 
 
Ay sonuna doğru Hocazade tam otomatik otopark açılır mı dersiniz?
 
Üçkuyular’daki cici vapurumuza ne zaman bineceğiz bu da ayrı bir merak konusu, gemi yerinde eskidi, İzmirliler içini bile göremedi.