Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Yazma SUS
Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com

 

Uzun zamandır sizlerle Güzel İzmir’imizde yaşanan olumsuzlukları paylaştım. Bazılarınız beni sevdi bazılarınız ise sevmedi. Herkesi memnun etmenin mümkün olmadığını bilerek yoluma devam ettim.

 
Daha sonra, Temiz İzmir Derneği kuruldu. Bir avuç yürekli insanın bir araya gelmesiyle kurulan dernekti. Kısa süre içinde azimle omuz omuza mücadelemizi sürdürdük.
 
Bizi sevmeyenler bu satırları okurken, “yoksa dernek kapanıyor mu” diye için için gülmeleri gözümüm önüne geliyor. Sevinmeyin, daha da güçlenip yolumuza devam edeceğiz. Çünkü her geçen gün daha çok bilgi ve belgeye ulaşıyoruz. 
 
Evrak takibini öğrendik, itiraz nasıl yapılır öğrendik, ancak bir şeyi öğrenemedik, SUS PAYI almasını öğrenemedik. Bu yüzden kiramızı ödemekte zorlandık, elektriğimiz defalarca kesildi, telefonlarımız da zaman zaman kesintiye uğradı. Ancak hiç ama hiç düşünmedik, yan yolları bilmeyiz biz. 
 
Bazen aracılar geldi, “yazma sus” dediler. Yazdık ama dedik. 

“Olsun onlar bir yolunu bulur yeter ki takip etmeyin dosyayı” dediler. Dinlemedik.

“O zaman böyle sürünürsünüz” dediler. 
 
Onlar bir şeyin farkına varamadılar, bizler değil aslında sürünen onlardı.
 
Niye böyle bir yazı yazdığımı merak ediyorsunuz biliyorum, ortalıkta birkaç kendini bilmez kişiler belediyelerden para almaya çalıştığımızı ima eden sözler yaymaya çalıştıkları bizlerin kulağına kadar geldi de. Bir hatırlatalım istedim, ben kendimden ne kadar emin isem dernek kurucu üyelerimizden de o kadar eminim.
 
Belki bizlerin çok paraları yok, ama mangal gibi yüreğimiz var.
 
Şöyle bir arkanıza yaslanın bir düşünün, belediyelerden evvel, bu kadar yapı tatil zaptı tutturduğumuz, hatta yıktırdığımız firmalar var iken belediyelerle ne işimiz olur ki?
 
Temiz İzmir Derneği üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, iyi ki varsınız.