Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Ah Başkanım Ah!
Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com

 

Aziz Başkan’ın  Egedesonsöz’de verdiği röportajında Konak Tünelleri ile ilgili bölümü okurken çok şaşırdım.

 
“Biz zaten karşı çıkmadık, bize zemin etüdsüz plan yapın dediler. Biz zemin etüdsüz yapamayız dedik. O zaman bize bir zemin etüdü getirdiler ve biz planı yaptık.”
 
Tam bir aydır İBB’nin Bilgi Edinme Birimime Yeni Fuar Alanı jeoteknik-jeolojik etüdleri var mı diye sordum yanıt alamadığımdan, Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü’ne sordum.
 
Gelen yanıtta, “Söz konusu Gaziemir İlçesi “İzmir Yeni Fuar Alanı” ile ilgili olarak Müdürlüğümüz arşivinde onaylı Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporuna rastlanılmamıştır.” Denildi.
 
Bu cevaptan anlaşılacağı üzere, Yeni Fuar Alanının imar planına esas Jeolojik-Jeoteknik Etüdü olmadığıdır.
 
Aziz Başkanım Konak Tünellerinin zemin etütsüz yapamazken, Yeni Fuar Alanının imar planlarını zemin etüdsüz nasıl yaptınız?
 
Bu soruya cevabınız var mıdır? 
 
Ahhh başkanım ekibiniz yine sizi zora sokacağa benziyor. 
 
Siz nerden bileceksiniz, Yeni Fuar Alanının zemin etüdü var mı yok mu?
 
Bu İmar Dairesinin işi, bunu bende biliyorum. 
 
Eğer hakikaten Yeni Fuar Alanının zemin etüdü yok ise, bu plan iptal olur ve o alan plansız kalır. 
 
En azından bunu biliyorsunuz değil mi?
 
Buranın Yapı Kullanım Belgesi de yokmuş. Peki, bundan haberiniz var mı?
 
Haberiniz yoksa ben size hatırlatayım diyorum. İmar Denetim Dairesi Başkanı F.Perihan Utan imzalı yazıda, “Müdürlüğümüze başvuruda bulunulması halinde yapı kullanma izin belgesi düzenlenecektir.”
 
Ah başkanım görüyor musunuz, Yeni Fuar Alanının yapı kullanma belgesi bile yokmuş! O zaman o alan şantiye alanı sayılmaz mı?
 
Peki uluslararası organizasyonlara nasıl ev sahipliği yapmakta?
 
İnanın sizin için çok üzülüyorum desem bir türlü, demesem bir türlü.
 
Sizi biz seçtik beş yıl günahınızla, sevabınızla sizi baştacı yapacağız.
 
Kadronuzu biz seçmedik, onları siz seçtiniz değil mi? Peki neden sizi zora sokan ekiple yola devam diyorsunuz, işte bunu anlamakta zorlanıyorum.
 
Gelelim röportajın diğer bölümüne.
 
Yamanlar’a çöp tesisi yapılması konusunda Jeoloji Mühendisleri Odası bölgede toprağın bir metre altından yeraltı su kaynağı geçiyor dedi. Peyzaj ve Ziraat Mühendisleri Odası da olumsuz görüş bildirdi. Kararınız ne olacak? Sorusuna verdiğiniz yanıt;
 
“Bizim bugüne kadar dayatmacı bir yönetim tarzımız olmadı. Söylenenler bilinmiyor değil, o rapor bilinmiyor değil. Yasaklanan bir bölümü de yok. Raporu hazırlatan İZSU. Süreç devam ediyor ve bu rapor herkesin elinde var….Herkes bir şey söyleyecek, biz de onu saygıyla karşılayacağız. Burada da bir handikap yok. Bu raporun gizlendiği gibi bir ifade son derece yanlıştır.” 
 
Başkanım bu rapor maalesef gizleniyor, nerden mi biliyorum. Çünkü, ben o raporun peşine düştüm. Ne yazık ki rapor verilmedi.
 
İZSU Eski Genel Müdürü Güven Ağar imzalı yazıda;
 
“İzmir Büyükşehir Belediyesince yürütülen ve Planlama aşamasında olan İzmir Kuzey Bölgesi Katı atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi için Hidrojeolojik Rapor projelendirme aşamasında kullanılmak üzere hazırlanmış olup Kurum içi teknik destek çalışması niteliğindedir. Bu nedenle, talep ettiğiniz söz konusu Raporun tarafınıza verilmesi mümkün değildir.”
 
Hani rapor gizlenmiyordu?
 
Yoksa bu raporu, Güven Ağar gizledi diye mi, Fügen Selvitopu'nu göreve getirdiniz?
 
Ahh başkanım ah, dedim ya sizi yanıltıyorlar.
 
Bugün tekrar raporu Bilgi Edinmeden, bir kez daha istedim. Bakalım ne cevap verilecek.