Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

İzmir Adına Kazanıyoruz!
Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com

 
Bugün, Temiz İzmir Derneği’nde rutin çalışmalarımı yaparken, yol arkadaşım derneğimizin başkan yardımcısı Hülya Hekimoğlu muhtardan aldığı zarf ile kapıdan içeri girdi. 
 
Zarfın üzerinde, 2. İdare Mahkemesi yazıyordu. Zarfı açarken içimden bildiğim tüm duaları okumaya başladım ve zarfı heyecanla açtım. 16 sayfalık Bilirkişi Raporunu görünce hemen karar kısmına baktım ve yerimden kalkıp Hülya Hanıma sarıldım.
 
Hülya Hanımla birlikte çocuklar gibi zıplamaya başladık, sanırsınız ki, milyonlar kazandık.
 
Bilirkişi Raporunda “Çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir kararının alınmasında projenin çevre üzerindeki muhtemel olumsuz etkilerinin kabul edilebilir düzeylerde olup olmadığına ilişkin değerlendirmenin bilimsel bir zemine dayandırılmamış olması Gerekçesi ile Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği hükümlerin aykırı olduğu görüşüne varmıştır. Karar Yüce Mahkemenizin.”
 
Elbette Karar Yüce Mahkemenin olacak, ancak bilirkişi raporunda imzaları olan kişiler,
 
Dokuz Eylül Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölgesel Planlama Bölümü Prof Dr…….
Dokuz Eylül Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisi Doç Dr…..
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisi Doç Dr…..
 
Hocaları canı gönülden kutluyorum!
 
Şimdi önümüzde iki yol var;
 
Birinci Yol Mahkeme Heyeti Doğuş Gurubunun bilirkişi incelemesine itirazını kabul edecek, yeniden bilirkişi heyeti atanacak.
 
İkinci Yol ise, Mahkeme Heyeti Prof ve Doçentlerin raporu doğrudur ikinci bir bilirkişi incelemesine gerek yoktur diye ÇED Gerekli Değildir Kararının iptali doğrultusunda karar verecek.
 
Bilirkişi raporunun kabul edilmesi durumunda, ÇED Gerekli Değildir kararı iptali, durumda ne olur derseniz;
 
1-Balçova Belediyesinin vermiş olduğu İnşaat Ruhsatı iptal olur.
2-Doğuş Gurubu tekrar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dosya hazırlar, bir ay süre içerisinde askıya çıkar, itirazlar yapılır, bu itirazlar değerlendirilir. 
3-Yapılan itirazlar reddedilirse, trafik sorunu çözülmedi ise  tekrar dava konusu olur.
 
Bekleyip hep birlikte göreceğiz.
 
ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR kararının iptali durumunda, pazarcılar ve halk çok mutlu olacaktır. Çünkü Üçkuyular Pazaryeri en az 6 ay daha yerinde kalır düşüncesindeyim.
 
Temiz İzmir Derneği yatırımlara asla karşı değil. İzmir’e yapılacak her güzel yatırımın yanındadır. 

Aziz Başkan, Mehmet Ali Çalkaya bu karardan umarım mutlu olurlar çünkü onlar her platformda bizden önce buraları planlandı yapacak bir şeyimiz yok diyorlardı.
 
Biz onlar adına, İzmir adına mücadele ettik, Yüce Türk Adaletine Güvendik ve sonuç İzmir lehine oldu.

Mimarlar Odası, Plancılar Odası siz ne yapıyorsunuz?
 
Son sözümde Aziz Başkana, bakın biz İzmir adına çalışmalar yapıyoruz, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyelerinin her yaptığını takip ediyoruz. Danışmanlarınız bizim kadar çalışmıyor. İKSEV Sanat Vakfına yer tahsis ettiniz, her yıl meclis kararı ile para aktarımı yapıyorsunuz, biz yedi gün her daim çalışıyoruz, gelin bize el verin hep birlikte daha güzel işler yapalım diyorum.
 
Tüccar Komutan Masalına devam edeceğim hiç merak buyurmayınız.