Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

EN KOLAYI KAÇMAK
İCİNİZDEN BİRİ / icinizdenbiri35@gmail.com

 
2014 yılı sonbaharında gazeteci olmadan,  yazar olmadan, salt bir okur olarak böyle bir köşe için Temiz İzmir Derneğine başvurduğumda büyük bir anlayışla hevesimi de kırmayarak kabul ettiler..  Bu köşedeki amacım, karınca kararınca toplumun duyarlığının gelişmesine yönelik çabalar ortaya koymak, Temiz İzmir Derneği bünyesinde ve öncülüğünde çalışmalar planlamak ve bunları olabildiği ölçüde gerçekleştirebilmekti. 
 
Gerçekte beklediğim, duyarlı,  medeni cesaret ve etik değerler sahibi fertler yetişebilmesinde aile içindeki ve ilköğrenim sürecindeki eğitiminin önemi ve gerekliliği konusunda çalışabilmekti. Diğer ülke uygulamalarından derlemeler ve uzman görüşleri ile somut uygulama önerileri ortaya koyabilmek, bunları gerçekleştirebilmekti.  Daha sonra pes etmeden bu eğitim boyutunun daha da geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik olarak çabaları sürdürebilmekti. 
 
Ancak Ülkemizdeki günlük siyasetin inanılmaz kıvraklığı, insanda olaylara ve gelişmelere  karşı duyarsız kalmama duygusunu çok baskın kılıyordu. Toplumsak duyarlılık denince günlük önemli konularda da duyarlı olmak, kendime göre bunların eğrisi ile doğrusu üzerinde görüş belirtmek de kaçınılmaz oluyordu Fazla istemememe karşın zaten duyduklarınızı, okuduklarınızı bu köşede yazmaya çalışmaktan öteye gidemedim, bir türlü. Vasat bir yazma yeteneği ile nafile bir gayret olageldi. 
 
Bu psikoloji ile 2015 yılı Ocak ayı sonlarında bu köşeyi Buraya Kadar” diyerek bir kez bırakmıştım. Tam bir yıl sonra “Tekrar Başlarken” demiş, her koşulda köşeyi sürdüreceğimi yazmışım.  Ama bugün “En Kolayı Kaçmak” diye sözümden dönüyorum, herhalde artık dönmem diyerekten.
 
Nivent Hanım ve arkadaşları çok başarılı, çok takdir edilecek bir şekilde yolsuzluk ve usulsüzlükler ile etkili bir mücadeleyi sürdürürken bir yandan da toplumu bilgilendirecek yazılar, haberler ile çok etkili oluyorlar. 
 
İzmir için gösterdikleri çok özel gayretler için başta Nivent Hanım’a ve tüm Temiz İzmir Derneği ailesine teşekkür eder, takdirlerimi sunarım. Beklentim,  yeni bazı okurların aileye katılarak bu ya da benzeri köşelere talip olmaları, buralara renk katmaları, İzmir’e yararlı, Derneğe yararlı çabalar ortaya koymaları. İzmirlilerin de Derneği yalnız bırakmamaları, maddi olarak ve manevi olarak çok daha etkili  destekler vermeleri.
 
Ülkemizin bugünkü badireleri geride bıraktığı güzel günler dileklerimle.