Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

ALAÇATI PORT DOSYASI (2)

Kaldığımız yerden devam..,
 
Evet nerede kalmıştık?
 
Kaldığımız yer; Tam da Port Alaçatı Yat Limanıydı.
 
Hoş, Yat Limanı mı diyelim balıkçı barınağı mı bilemiyoruz ama kaldığımız yer burası idi.
 
Öyle ise ; devam edelim!
 
Aslına bakarsanız  yat limanı ve balıkçı barınağı yönetmelikleri farklı.Bu konuyu başka bir bölüme bırakalım diyoruz, söz konusu yerden Yat Limanı diyerek bahsedelim.
 
Yat Limanına ilişkin onaylı imar planında yüzer iskeleler, aslında"YOK" dersek şaşırırmısınız?
 
Bu iskelelerin resimlerini haber başlığımızda paylaşmıştık Bir kez daha bakalım.
 
 
Sarı yuvarlağın içerisinde bulunan yüzer iskeleler ruhsatsız, izinsiz olarak yıllarca faaliyetlerine devam ettiler. Buraya bağlanan yatlardan bağlama ücretleri alındı. 
 
Sizce bu durum yasal mı?
 
Kimin aklına gelirdi buranın ruhsatsız olduğu? Alaçatı Port ortakları arasında Çeşme Belediyesi de var. Çeşme belediyesini temsilen yönetimde tabiiki Muhittin Dalgıç var.
 
Şimdi soru şu; Muhittin Dalgıçburanın ruhsatsız olduğunu bilmiyor muydu? Biliyorsa neden izin verdi, bilmiyor ise daha da ayıp, işini hakkıyla yapmıyor mu?
 
24.10.2014 tarih 340 sayılı kararı ile İzmir 3. Tabiat varlıkları Koruma Kurulu 1/1000 ölçekli Alaçatı Turizm Merkezi Yat Limanı Revizyon uygulama İmar Plan teklifinin prensipte uygun olduğuna ANCAK SÖZ KONUSU ALANDA İZİNSİZ UYGULAMALARIN BELEDİYESİNCE ARAŞTIRILARAK GEREKLİ İŞ VE İŞLEMLERİN YÜRÜTÜLMESİNE VE KOMİSYONUMUZA BİLGİ VERİLMESİNE KARAR VERİLDİĞİ.
 
Çeşme Belediyesi ne yapmış?
 
HİÇ!
 
İnceleme raporunda görüyoruz ki”ÇEŞME BELEDİYESİ TARAFINDAN BAHSİ GEÇEN KOMİSYON KARARI GEREĞİ YAPILAN İŞLEMLER HAKKINDA HERHANGİ BİR DOSYAYA RASTLANMADIĞI TESPİT EDİLMİŞ. 3194,2863 ve 3621 ayılı kanunlara aykırı olduğu görüş ve kanaatine varılmıştır.” deniyor.
 
Bu raporun tanzim tarihi 2012.
 
Aradan 2 yıl geçtikten sonra,Çeşme Belediye Encümeni bir karar almış.
 
Karar Tarihi 15.10.2014 Encümen Başkanı Muhittin Dalgıç 
 
Karar; İlçemiz Alaçatı Mahallesi ……, bulunan Alaçatı Yat Limanı İşletmecisi Alaçatı Turizm Yatırım ve işletme A.Ş olarak 3194 sayılı İmar Kanunun 42. Maddesine göre 51 Bin 212 TL para cezası uygulanması.
 
Çeşme Belediyesi tarafından 2 adet daha Tahsilat Bordrosu düzenlenmiş.
 
10.11.2014 tarihinde 13 Bin 409 TL 
 
10.11.2014 tarihinde 25 Bin TL
 
Yani; bu cezalar gösteriyor ki, burası yasal değil. Başka ispata gerek mi var? Köy görünüyor kılavuz istemez durumu.

2006 Yılında hizmet verirken yüzer iskeleler mevcuttu.
 
Bir kez daha paylaşalım resimleri.
 
 
Kaçak olarak işletilen Yat Limanı diye devam etsek iftira mı atmış oluruz? Alaçatı Port yetkilileri Mutlu Tuncer'e yaptıkları gibi bizi de hakaretçi ve iftiracı olmakla mı suçlarlar?
 
Şimdiden cevap verelim ki işi uzatmayalım. Kardeşim 2006 yılında İşyeri Çalıştırma Ruhsatını sunun biz de sizden özür dileyelim çarşaf gibi yayınlayalım.
 
Yazının devamı yarın ve yarına kadar, vaktiniz var ruhsatın ibrazını bekliyoruz. Yok gelmedi o zaman kişileri yanıltıyorsunuz diyebilir miyiz?