Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Aziz Kocaoğlu yine bir kılıf buldu!

“BİR ORGANİZASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

 

Nasıl bir organizasyonla karşı karşıyayız.

Grevin 6. Günündeyiz ve hala sorun aşılamadı!
 
Evet, bir organizasyonla karşı karşıyayız, bu organizasyon siz ve ekibinizin organizasyonu olabilir mi?
 
Sayın Başkan insanlar işlerine gidecek,
 
Çocuklar okullarına gidecek,
 
Trafik zaten yürümüyordu şimdi kilitlendi,
 
Hani diyorsunuz ya, “bir yerlerden uzanan ellerin ulaşım şirketlerini dumura uğratmak çalıştırmamak istediğini” söylüyorsunuz da, kim bu eller?

“İzmirlinin çile çekmesi beni yaralar. Beni üzer.” 
 
Çile çekiyoruz başkan!
 
Bu kadar çile çeken insanın, vebalini nasıl üstleneceksiniz?
 
İddialara göre; İZBAN yönetiminin henüz ehliyetlerini almamış acemi makinistleri çalıştırmak için mezvuatı delmeye çalıştıkları da gelen bilgiler arasında.
 
Umarız böyle bir yöneteme başvurmasınız!
 
Demiryol-İş Sendikası TCDD Baştemsilcisi Kemal Yıldız;

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bürokratların ağzına bakıp işçilerin talebinin karşılamamasını eleştirdi. “Başkan kalkıp da günde 300 bin insan taşıyan emekçilere saygı duymuyorsa bu konu hakkında bir şey bilmiyordur. Sabah 07.00’de İZBAN’a binecekler, toplumu görecekler ve karar verecekler” diyen Yıldız, “Ben 15 dakikada Buca’dan, Alsancak’a işe geliyordum. Şu anda sabah trafiğinden dolayı 2 saatte zor geliyorum. Zaten İzmir’in yolları yetersiz. Sabah duraklarda yığılma oluyor” dedi.
 
Günde 300 Bin kişi İZBAN ile taşınmakta. Grevin 6. Gününde 1 Milyon 800 Bin kişi İZBAN kullanamadı. 
 
Bilmem farkında mısınız?
 
İZBAN yönetiminin grevi kırmak için Aliağa-Çiğli arasında taşeron işçileri çalıştırmasının tehlikelerine dikkat çeken Oğuz Özçamlı “Ek seferler uzun zamandır atıl durumda emekli olmuş ve sağlık kontrolünden (Psikoteknik muayenesinden) geçmeyen personele yaptırılmaktadır. Bu durum grev kırıcılığının yanı sıra trafik emniyetinin tehlikeye atılmasıdır. En yetkili ağızlardan iş güvencemizin tartışmaya açıldığı bu dönemde, grevin taşeronlar eliyle kırdırılmaya çalışılması aynı zamanda gelecekte de nasıl bir iş güvencesinin yaratılmak istendiğinin göstergesidir. Tüm bu karşı hamleler, meşru değildir, etik değildir, hukuki de değildir. Bir an önce bu grev kırıcılığından vazgeçilip İZBAN işçilerinin haklı talepleri kabul edilmelidir” diye konuştu.
 
Allah İzmirliye sabır versin diyoruz.