Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

S.S Deniz Evleri Yapı Kooperatifi

toplantısına katılmam engellendi!

 

Dün yaşadığım S.S Deniz Evleri Kooperatif üyesi olmama karşın olağanüstü toplantısına katılmam engellendi diye kaleme aldığım yazının devamını, kaldığımız yerden devam ediyorum,
 
Kooperatif toplantısına alınmadığım için Seferihisar Polis Karakolunda ifade verdiğimi sizlerle paylaşmıştım,
 
Önümüzdeki hafta yapılan kooperatif toplantısının iptali için mahkemeye gideceğim,
 
İnanıyorum ki, Adalet gerekeni yapacaktır,
 
Eğer toplantıya katılabilseydim, aşağıdaki sorularımın yanıtlanmasını isteyecektim,
 
 
S.S DENİZ EVLERİ KOOPERATİFİ
12.04.2018 Tarihli Genel Kurul Başkanlık Divanı’na
 
1- Üyesi bulunduğumuz kooperatife ait taşınmazın satışı ile ilgili sorularımız.
a- Gündemin 4. Maddesinde yer alan “…,pazarlık görüşmeleri neticesinde 1.864.000.00 TL bedelle 28.02.2018 tarihinde satılmış..,” Bu satış ilanı hangi gazetede ilana çıkmıştır? Neden üyelerin bu satışta yer alması için çağrı yapılmamıştır?
b- Pazarlığa kaç firma katılmıştır? Teklif veren firmaların isimleri nedir? 
c- Satış işlemi yapılırken kooperatif üyelerinden kimler vardır ve bu satışta bulunan üyelerin illiyet bağı var mıdır?
d- Pazarlık fiyatı kaç paradan başlamıştır ve nerede yapılmıştır?
e- Kooperatifimizi alan firma TEOS Oteli alan firma ya da illiyet bağı olan firmamıdır?
f- Bu pazarlık usulü satışa kaç kooperatif üyemiz şahit olmuşlardır? Satış bedelinin değerlendirmesi neye göre yapılmış? Satılması için gerekli minimum rakam konusunda mutabakat yapılmış mıdır? 
g- Kooperatife ait taşınmazın satışının yapılacağı tarihi tarafıma bildirilseydi, taşınmazı ben alacaktım. Hangi nedenden dolayı haberimiz olmadı.
2- Güneş Turizmin vekili Av H.İsmet Köymen S.S Deniz Evleri Kooperatif üyesidir. Seferihisar Asliye Ceza Mahkemesinde Kooperatif Üyelerinden ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yargılandığı davada mahkemeye ibraz edilen yazılı savunmada ise; işletim hakkı M.Tunç Soyer ve ailesine ait olan Teos Otelin “Tesisin plajı plaj bölümündeki su sporları ve sair spor tesisleri,, bar – cafe ve havuzu davacı belediyeye ait olmayıp  dava dışı S.S Deniz Evleri Kooperatifinin mülkiyetindeki arazi üzerinde yer almaktadır.., Bu bölümlerde yapılan cirolar tesisin %60 dan fazlasını oluşturmaktadır.” İfadesinden yola çıkarak ortağı bulunan kooperatif üyelerine bir ödeme yapılmadığı da ortadadır. Madem cironun %60 bize ait kooperatiften kazanıldı ise neden kooperatif üyelerine kazanç taksimi yapılmamıştır?
3- Kooperatif üzerinde İŞ BANKASI tarafından ipotek tesis edildiğini öğrendik. Ortağı olduğumuz kooperatif hissesine hangi nedenden ipotek tesis edildiği hakkında kooperatif üyeleri neden bilgilendirilmemiştir. Kooperatif parseline hangi nedenden dolayı bilgimiz dışında İş Bankasına ipotek edilmiştir. Bu yapılan işlem yasa ve mevzuata aykırı bir işlemdir. 
4- İŞ Bankası tarafından 3 Milyon TL ipotek konuldu ise, bu taşınmazın değeri nasıl 1.864.000.00 TL oluyor?
5- Kooperatif üyelerinin rızasını almadan nasıl yapılmıştır, başka bir ifade ile ipotek tesis edilmesi kararı nerededir? Yönetim Kurulu kararı olmadan İş Bankası nasıl bu krediyi vermiştir.
 
Yukarıda sıraladığım 6 maddenin kayda geçirilmesi ve yönetim kurulunca cevaplanmasını istiyorum.
 
Kooperatif Üyesi
Nivent Kurtuluş
 
Acaba soru soracağım endişesi ile mi beni toplantıya almadılar?
 
Önümüzdeki hafta yazmaya devam edeceğim,