Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Sayın Başkan bu sorular, cevaplanmaya..,

Muhtaç sorulardır!!!
 
Soyer Ailesi tarafından S.S Deniz Evleri yapı Kooperatifi toplantısından üye kayıt belgemim aslını posta ile yollamadığımdan “fotokopi” diye toplantıya alınmadığımı sizlerle paylaşmıştım.
 
Oysaki kooperatif ana sözleşmesinin 19. Maddesinde diyor ki;
 
Her ortağın üyelik haklarının ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması şarttır…, İmzalı ortak senedi makbuz hükmündedir.., Ortaklık Senetleri kıymetli evrak niteliğinde olmayıp sadece ispat vesikası hükmündedir.
 
Kaldı ki, ben devir sözleşmesini iadeli taahhütlü  adreslerine yolladım,
 
Tebligat ellerine ulaştı ve toplantıda filen bulundum. Benden aslını her nedense istemek yerine, “kolundan tutun dışarı atın” denildi,
 
Kooperatif Ana sözleşmesinin 36. Maddesinde Bilançonun tasdiki ve ibra;
 
Bu güne kadar yapılan bilanço hesaplarının hepsini isteyeceğim,
 
Sebebi ise; Güneş Turizmin vekili Av H.İsmet Köymen S.S Deniz Evleri Kooperatif üyesidir. Seferihisar Asliye Ceza Mahkemesinde Kooperatif Üyelerinden ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yargılandığı davada mahkemeye ibraz edilen yazılı savunmada ise; işletim hakkı M.Tunç Soyer ve ailesine ait olan Teos Otelin “Tesisin plajı plaj bölümündeki su sporları ve sair spor tesisleri,, bar – cafe ve havuzu davacı belediyeye ait olmayıp  dava dışı S.S Deniz Evleri Kooperatifinin mülkiyetindeki arazi üzerinde yer almaktadır.., Bu bölümlerde yapılan cirolar tesisin %60 dan fazlasını oluşturmaktadır.”
 
 İfadesinden yola çıkarak ortağı bulunan kooperatif üyelerine bir ödeme yapılmadığı da ortadadır. Madem cironun %60 bize ait kooperatiften kazanıldı ise neden kooperatif üyelerine kazanç taksimi yapılmamıştır?
 
Bunlar hep cevaplanmaya muhtaç sorulardır.
 
Gelelim en önemli maddeye;
 
Madde 48 Sorumluluk ve Yasak Muameleler;
 
“Yönetim Kurulu üyeleri ve kooperatif memurları ortaklık işlemleri dışında kendisi veya başkası namına, bizzat veya dolaylı olarak kooperatifle kooperatif konusuna giren bir ticari muamele yapamaz”
 
Şimdi Güneş Turizm ortaklarından Soyer Ailesine soruyorum,
 
27.02.2014 tarihinde, Fuar Tenis Kulübünde yapılan toplantıda, aldığınız 13. Maddede yer alan;
 
İzmir ili Seferihisar İlçesi Sığacık Mahallesinde bulunan Sırtlan Çukuru Mevkiinde tapuya kayıtlı kooperatif arsası üzerinde Güneş Turizm San. İnş.Tic. Aş lehine üçüncü şahıslara ipotek ve kefalet tesis etme konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
Şimdi soruyorum kooperatifin yönetim kurulu kim?
 
Divan Kurulu Başkanı Onur Soyer,
 
Katip Üye Duygu Soyer,
 
Güneş Turizm Yönetim Kurulu Başkanı kim Onur Soyer
 
Kooperatif sizin ticari faaliyetlerinize destek için mi kuruldu?
 
Bu toplantıda bulunan, bakanlık temsilcisi nasıl bu karara imza attı?
 
Bu karar toplantıya katılmayanlara tebliğ edildi mi? 
 
Bu ipotek hangi borçtan dolayı konuldu, 
 
Hepsine yarın devam edeceğim.