Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

"Aziz Başkan Euroy'la Dolar..,

Üzerinden borçlanmadık"

 

Büyükşehir Belediyesi Haziran Meclis Gündemine gelen kredi sağlanması için belediye başkanına yetki verilmesi hakkında önergeyi görünce şaşırdık.

 
Nedeni ise Aziz Başkanın geçmişte yaptığı açıklamadır,
 
Kocaoğlu, "Dış kredi kaynaklı tüm borçlarımız Euro’yla. Dolar üzerinden borçlanmadık. Euro’da da artış olabilir. Ancak biz çok uzun vadeli faizi sabitleyen krediler aldık. 12-15 yılı yayılan kredi ödemelerimiz var. Önümüzdeki 1-2 yıl da ödeyeceğimiz borçlarımız ise TL’dir. Uzun süreli vadeler ödeme dengesinde rahatsızlık yaratmaz. Maliyet açısından da bir sıkıntı olmaz. Dolar’daki artış bizim borçlarımızın ödemesinde bir handikap yaratmaz" dedi.
 
Euro şu günlerde sürekli artmakta değil mi?
 
Gelen maddeleri sizlerle paylaşalım
 
11. İzmir İçmesuyu ve Kanalizasyon Projeleri kapsamında Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile yapılan görüşmeler sonucunda yıllara sari kullanılmak üzere 50.000.000,00 EURO'ya kadar bir kredi anlaşması imzalanması aşamasına gelinmiş olup, söz konusu kredi için Belediyemizin Garantörlüğü kapsamında; kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (Strateji Gel.Dai.Bşk.E.149290)

12. İZBETON A.Ş’nin 30/05/2018 tarihli ve 1307 sayılı yazısı ile; "Şirketin görev ve sorumlulukları çerçevesindeki çalışmalarında kullanılmak üzere" kullanacağı 136.000.000,00- TL’lik banka kredisine ihtiyaç duyulmakta olup; borçlanılacak tutarın borçlanma limitinin yüzde onunu aşması nedeniyle, borçlanma talebinin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanabilmesi için; kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmaların yapılması, krediye ait gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname ve protokollerin imzalanması, kredi kullanımı ile ilgili oluşabilecek bankalar ve resmi kurumlar nezdinde her türlü işlemlerin yapılması ve tamamlanması, sözleşme, taahhütname imzalanması ile ilgili banka/bankalar nezdinde her türlü hesap açılması konularında ve krediye ait her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (İşletme İşt.ve Yerel Hizm.Dai.Bşk.E.149316)