Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Tramvay çalışmaları yüzünden..,

değilmiş!!!
 
Mayıs ve Haziran ayında, tarihi çınar ağacı ve cam ağacının devrilmesinden sonra, yerel ve ulusal basında haberler çıkınca,
 
Okuyucularımızdan ağaç yıkılmaları hakkında onlarca  e mail aldık,
 
Konuyu hemen İzmir Büyükşehir Belediyesine sorduk,
 
Önce devrilen ağaçlarla ilgili basında çıkan haberleri sizlerle paylaşalım,
 
“İzmir'de seyir halindeki aracın üzerine tarihi çınar ağacı devrildi. Şans eseri aracın sürücüsü olaydan yara almadan kurtuldu. Gazipaşa Bulvarı'ndan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yönüne seyrettiği sırada, tramvay raylarının yanında bulunan tarihi çınar ağacı aracın üzerine devrildi..”
 
 
 
“ Alsancak Şehit Nevres Bulvarı’nda meydana geldi. Bulvarın her iki tarafında bulunan çam ağaçlarının birinin ana dallarından biri kırıldı. Kırılan dal park halinde bulunan Ferhat İleri’ye ait 35 KC 6838 plakalı araç ile Murat Hasırcı’ ya ait 09 S 8158 plakalı aracın üzerine devrildi. Olayı gören çevre sakinleri itfaiye ve emniyet güçlerine haber verirken, araçlarda kimsenin olmaması ve o sırada yoldan başka araç ile vatandaşın geçmemesi teselli oldu. Olayın ardından cadde trafiğe kapatılırken, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kırılan dal araçların üzerinden kaldırıldı ve yol trafiğe açıldı. Her iki araçta da maddi hasar meydana gelirken, arabaların kaskosunun bulunmadığı öğrenildi.”
 
 
 
İzmir ilinde tramvay kazası oluyor, ağaçlar devriliyor ve ne yazık ki her durumda, “şans eseri bir şey olmadı” denilmekte!
Vatandaştan gen talebe göre sorduğumuz sorular ve cevabı sizlerle paylaşıyoruz.
 
Sn yetkili
1-Mayıs ayında Basmane semtinde çınar ağacı devrilmesi neden olduğunun ayrıntılı açıklamasını talep ediyorum.
2-Haziran ayında ise Alsancak Şehit Nevres Bulvarında devrilen çam ağacının neden devrildiğinin ayrıntılı net açıklaması nedir?
3-Devrilen ağaçlar tramvay çalışmaları sırasında köklerinin kesilmesinden dolayımı devrilmiştir?
4-Ağaç devrilmesinin önlenmesine yönelik çalışmalara başlanıldı mı?
 
Gelen cevap 
 
4. maddedeki sorumuz cevaplanmadığına göre ağaç devrilmesine yönelik çalışmalar henüz başlamamış oluyor diyebilir miyiz?