Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Sn Başkan, Bu İddialar..,

Çok ciddi, bir yanıt verirseniz seve seve yayınlarız!

 

Temiz İzmir Derneği'ne gelen ihbarı ekleriyle birlikte noktası virgülene dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz.

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR...
 
Öncelikle güzel şehir İzmir' in , güzide ilçesi Karşıyaka'da yaşayan vatandaşları ,Türkiye Cumhuriyeti Devleti' ni ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm kamu kurum ve kuruluşlarını ilgilendiren bir konu hakkında Kamuoyunu bilgilendirmek gerekmektedir.
 
25 Mayıs 2017 tarihinde Karşıyaka Belediye Başkanlığı'nda Açık Teklif Usulü ile Reklam Panolarına Reklam Koyma Hakkını 3 Yıılık Kiraya Verme ihalesi yapıldı( Ek-1 de doküman yer alıyor).
Bu ihaleyi kazanan firma Renksa Reklam Org.Tan.Kim.Tur.İnş.San.Tic.Ltd.Şti. Veli KILINÇ oldu. Sizlere de tanıdık geldi mi? Tanımayanlara küçük bir bilgi verelim(Renksa, 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kemal KILIÇDAROĞLU'nun seçim kampanyalarında reklam işlerini yapan ve karşılığında ödemelerini alamayan ,CHP İstanbul İl Başkanlığı 'na icra gönderen akabinde alacakları için o dönem yeni kurulan Ataşehir Belediyesi 'ne gönderilen ve Ataşehir Belediyesi'nde maddi karşılığı 30 Milyon 162 Bin 592 TL olan 54 adet İhale alan devamında 06/12/2017 tarihinde İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ için İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI' nın yapmış olduğu incelemeler sonucu belediye başkanının görevden alınması ve yapılan ihale yolsuzluklarında belediye, devlet ve vatandaşı nasıl soyduklarının belgeleri çıkan bir firma.)
 
Karşıyaka Belediyesi'nin ihalesini kazanan Renksa firması, ihale şartnamesinde yapılması istenilen 25 adet çift yönlü Dijital hareketli CLP ile 3 adet Dijital Hareketli Megalight yapımı ve satış yetkisini koşullarını bilinmeyen şekilde İstanbul firması olan Sistem 9 Medya AŞ. ye , yine şartname de yer alan 50 adet Billboard, 5 adet çift yönlü Billboard,20 adet baskılı CLP,3 adet Megalight yapımı ve satış yetkisini İzmir firmaları olan İzce Reklam Genç Reklam Sisus Reklamcılık Ege Outdoor Ege Medya isimli ortaklar şirketlerine koşulları bilinmeyen şekilde verdi.
 
Peki bu şirketler sizce ihale şartnamesinde yer aldığı gibi mi hareket etti? Hayır.
 
Şartnamede 319 adet olan Billboard saha da bir anda 357 adet oldu(1 adet Billboard un haftalık satış bedeli 350.00 TL + KDV).
 
Şartnamede Lightbox olarak adlandırılan reklam ünitesi yok iken sahada bir anda 9 adet Lightbox oldu( 1 adet aylık satış bedeli 20.000.00 TL + KDV)
 
Şartnamede 25 adet çift yönlü dijital clp ürün sahada tek yön.
 
Şartnamede reklam alanlarının adet ve süre bazında % 70 belediye nin kullanımında tasarrufunda olacak,%30 ihaleyi alan firma kullanımı tasarrufunda olacaktı ama %70 satıldı %30 belediye kullandı.
 
Asıl önem arz eden konu buradan itibaren başlıyor,
 
Devam eden süreçte ; tüm reklam alanları ve ürünleri İzmir Büyükşehir Belediyesinin 22.03.2018 tarih ve 73460 sayılı yazısına istinaden söz konusu sözleşme şartlarının uygulanabilirliği kalmadığı değerlendirildiğinden bahse konu Renksa ya ait sözleşme fesih edilmiş ve Karşıyaka Belediye Meclisi nin 07.06.2018 tarihli 2. Birleşiminde alınan karar ile Karşıyaka Belediyesi şirketi olan Kent Karşıyaka Sosyal Tesis İşletmeleri San.Tic.A.Ş. ye 10 yıl süre ile devir edilmiş.(Ek-2 de doküman yer alıyor.)
 
Şimdi güzide ilçemiz Karşıyaka' nın saygı değer Belediye Başkanı'na soralım,
 
Tüm bu işleri istediği gibi yürüten Renksa firması ile sözleşmeyi 3 yıllık süresi dolmadan neden fesih ettiniz?
 
Sözleşmesini fesih ettiğiniz reklam alanlarının gelirinin direk belediye bütçesine gelmesi için ihale yolu ile kiralamak yerine , şirketiniz olan Kent A.Ş. ye 10 yıl gibi uzun bir süre ile neden devir ettiniz?
 
Bu reklam alanları sözleşmesi fesih edilen Renksa firmasının taşeronları olan Sistem 9 Medya ve Ege Medya tarafından fesih tarihinden itibaren halen nasıl satılmaktadır?
 
Bu satışlardan elde edilen gelirler kime veya nereye ödenmektedir?
 
Belediye ile hiçbir sözleşme ve yetkilendirilmesi bulunmayan bu 2 taşeron firma 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun hangi maddesine göre ürünlerin satışını yaparak gelir elde edebilmektedir?
 
Tüm reklam alanları kendisine devir edilen Kent A.Ş. , 10 yıl süre ile çok önemli gelir elde edilen bu ürünlerin satış ve işletme yetkisini hangi firmaya ne elde ederek verecektir?
 
 
• Acaba bu işlerden Sayın Hüseyin Mutlu AKPINAR' ın bilgisi var mı? Yoksa belediye içinde önemli makamlarda görev yapan akraba ve yakınları mı biliyor?
 
Söz konusu süreçleri biraz incelediğinizde İzmir yerel gazetelerinden olan İLKSES Gazetesinin 09.12.2017 tarihli Çiğli de şirket gerginliği başlıklı haberi aynı konuyu göz önüne seriyor. Orada da belediye tüm reklam alanlarını 10 yıl süre ile şirkete devir ediyor o şirket te işletme ve satış yetkisini İzce Reklam a veriyor satışları Ege Medya yapıyor.
 
Biraz daha incelediğinizde, Balçova Belediyesi reklam alanları yine İzce Reklam ve Ege Medya tarafından yapılıyor.
 
Biraz daha incelediğinizde, Çeşme Belediyesi reklam alanları 3 yıl süre ile işletme ihalesini kazanarak 11.05.2015 tarihinde Çeşme Belediyesi ile sözleşme imzalayan firma İzce reklam Ege Medya tarafından 3 yıllık süreli dolmuş olmasına rağmen hala satış yaparak nasıl gelir elde etmektedirler ve bu gelir nereye gitmektedir.
 
Acaba Karşıyaka Belediyesi'nde de bu yöntemler le karşımıza İzce Reklam,Genç Reklam,Ege Outdoor,Sisus Reklamcılık yani Ege Medya mı çıkacak? Direk bu firmalara mı verilecek?
 
Güzel İzmir in belediyelerinde bu taraflılık neden yapılmaktadır?
 
Bu firmaların CHP li belediyelerde kamuoyunun bilmediği bir ayrıcalığı mı vardır?
 
Bu ve buna benzer yapılan tüm yolsuzlukların belediyeler kanalı ile elde edilen rant ların hepsinin ortaya çıkması Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurum ve kuruluşları ile bu rantlara dur diyecek yetkililerin bir an evvel müdahale etmesi tek temennimizdir.
 
Bu konular basın kuruluşları tarafından tüm kamuoyuna da duyurulmalıdır.
 
Devlet ve Millet in parası neden birilerini zengin etmektedir.
 
Bu mail bize gelir gelmez,
 
Her zaman olduğu gibi bize yapılan her ihbarı beklemeden ilgili yerlerden incelemesini isteyeceğiz.
 
Alınan Meclis Kararı