Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Gelen yanıtlar ne yazık ki..,

yeterli olmadığından..,

 

 
İzmir büyükşehir belediyesi 12 Martta gerçekleştirdiği ihale ile ilgili Mart ayından bugüne sorularımıza net cevap alamadık,
 
“ihale kapsamında kentin ana cadde ve bulvarlarında yer alan eskimiş, iklim koşulları nedeniyle kabarmış, kırılmış plastik hissedilebilir yüzeyli, engelli yolları, karodan yapılmış plakalarla değiştirilecek. Yer tesliminden itibaren 230 gün sürecek çalışmalar 2018 yılının sonlarına doğru tamamlanmış olacak. Düzenleme kapsamında 16 bin 250 metre uzunluğunda imalat yapılacak.”
 
Denilmekteydi,bu bilgiden sonra derneğimize gelen e mailde,
 
"Nivent Hanım bugüne kadar engelli yollarına ne kadar para harcanmıştır..," 
 
Diye sorular gelince, sorumluluğumuz gereği hemen büyükşehir belediyesine sorularımızı yönelttik ve haberini de sizlerle paylaştık.
 
http://gaze-temiz.com/sorumlulugumuz-geregi/HaberDetay/3501
 
Gelen cevap yetersiz olduğundan, sorularımızı aynen şu şekilde bir daha sorduk,
 
Sn yetkili
 
06.03.2018 tarihli ve 13992762-622.01- E. 57950 sayılı yazıma verilen cevapta
 
1-2013 yılında 1.322.865,40 TL bedel (KDV hariç) ile İl genelinde imalatlar yapılmış olduğu cevaplandı, 2013 yılında, 1.322.865,40 TL bedel (KDV hariç) bedeli dışında iyileştirme onarma çalışmalarına belediyenin kasasından kaç para çıkmıştır ve bu ihaleleri hangi firmalar almıştır?
 
2- 12 Martta gerçekleşecek olan ihaleye ait bilgiler istenmiştir. Bahse konu ihale süreci devam etmektedir. Diye cevaplandığından ihale süreci tamamlandığından yola çıkarak ihaleye kaç firma katılmıştır ve ihale hangi firmada kaç paraya ihale edilmiştir?
 
Gelen cevabı sizlerle yazımızın sonunda paylaşacağız, gelen cevapta anlayamadığımız detaylar var,
 
“İl genelinde yapılan çalışmaların içinde hissedilebilir yüzey uygulamaları yapılmış olup, bahse konu çalışmaların Belediyemizin birçok birimi tarafından yapılmış olması sebebi ile imalatların içinde bu işe ne kadar harcandığı konusunda tarafımızca herhangi bir hesaplama yapılmamıştır.” 
 
Bir belediye için bugüne kadar yapılan çalışmaların hesabını yapmak bu kadar zor olabilir mi?
 
Hele ki bir genel sekreter tarafından imza altına alınan bir metinde, “içinde bu işe ne kadar harcandığı konusunda tarafımızca herhangi bir hesaplama yapılmamıştır.” İfadesi bize göre yeterli değil!
 
Ya gerçekten bugüne kadar yapılan harcamaların hesaplanması yapılmamış. Ya da hesaplama var fakat çok fazla olduğundan bilgi verilmemiş.
 
Biz konuyu BEDK kuruluna yolladık. Gelen cevaplar doğrultusunda ilgili yerlere yazacağız.