Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Aziz Başkan, 50 Milyon Euro

ile borçlanma, bir handikap yaratmayacak mı?
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran meclis gündemine gelen haberi günlerce kaleme almıştık,
 
Neydi bu meclis gündemi?
 
 
“İzmir İçmesuyu ve Kanalizasyon Projeleri kapsamında Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile yapılan görüşmeler sonucunda yıllara sari kullanılmak üzere 50.000.000,00 EURO'ya kadar bir kredi anlaşması imzalanması aşamasına gelinmiş olup, söz konusu kredi için Belediyemizin Garantörlüğü kapsamında; kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (Strateji Gel.Dai.Bşk.E.149290)”
 
50 Milyon TL borçlanma talebi Oyçokluğu ile Kabul Edildi. (Karşı Oy:AK Parti Grubu.)
 
Karar alındığında, 50 Milyon EURO  Kapalıçarşı'da,  5,2880 Liradan alınan Avronun satış fiyatı ise 5,2900 Lira olarak belirlendi.
 
Meclis kararı alındığında,50 Milyon EURO = 264400000000
 
Bugün ise, 50 Milyon EURO = 279550000000
 
Aradaki fark her geçen gün artacak,
 
Aziz Başkan, hani siz Dolarla, Euro ile borçlanmayacaktınız,
 
Size basına verdiğiniz açıklamaları bir hatırlatmakta fayda görmekteyiz!
 
Kocaoğlu, "Dış kredi kaynaklı tüm borçlarımız Euro’yla. Dolar üzerinden borçlanmadık. Euro’da da artış olabilir. Ancak biz çok uzun vadeli faizi sabitleyen krediler aldık. 12-15 yılı yayılan kredi ödemelerimiz var. Önümüzdeki 1-2 yıl da ödeyeceğimiz borçlarımız ise TL’dir. Uzun süreli vadeler ödeme dengesinde rahatsızlık yaratmaz. Maliyet açısından da bir sıkıntı olmaz. Dolar’daki artış bizim borçlarımızın ödemesinde bir handikap yaratmaz" dedi.