Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Etik Kurulu Kararını..,

İzmir Valiliği incelemiş!!!
 
Geçtiğimiz günlerde,
 
“Sayın Canbek iddiaları.., Yanıtlarsa seve seve yayınlarız!”
 
"Biz iddia derken meğer..,”
 
Başlıkları altında ikihaber yayınladık,
 
Haberimizin içeriğinde, ulusal basın haberlerini de paylaştık,
 
Okuyucumuzdan gelen, “5393sayılı belediye kanunun 49. Maddesine göre kpss olmadan kurumlar mülakatla doktor ebe hemşire  kimyager bilişimci avukat veteriner mimar mühendis şehir plancısı tekniker teknisyeni kadro karşılığı olarak sözleşmeli personel alabilirler  49. Maddede endüstriyel tasarım yok” yorumunu da sizlerle paylaştık,
 
Bu gün elimize, İzmir Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından ön araştırma raporu ulaştı.
 
Ön araştırma raporunda, Valilik tarafından yapılan araştırma raporunda,

“..,22.05.2018 tarih ve1395 sayılı bakanlığımızın ekinde gelen Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulunun .., verdiği karara karşı 4483 sayılı yasaya göre işlem yapılmasına gerek olmadığı” 
 
Kararı verilmiş,
 
Ön inceleme raporunda işlem yapılmasını gerektirecek bir işlem olmadığı bildirilmiş, ancak CHP’li bir belediyenin Etik kurallar ve vicdanen belediyenin üst yönetiminde bulunan bir bürokratın kızını belediyede çalışmaya başlatmayı uygun görüyorsa bizlere laf düşmez diyorum.
 
Etik ve ahlak nedir derseniz,
 
“Etik, ahlak felsefesidir. Etik, insanın bütün davranış ve eylemlerinin temelini araştırır. Günümüzde etik kavramı, daha çok iş hayatı içersindeki davranış biçimlerini irdeleyen, düzenleyen bir disiplin olarak görülmektedir. Ahlak kavramı ise, kişilerin sosyal yaşam içerisindeki ilişkilerini düzenleyen bir disiplin olarak görülmektedir.” 
 
Soruşturma tutanağını sorumluluğumuz gereği sizlerle paylaşıyoruz.