Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı..,

Gündeme taşıdı!!!
 
Geçtiğimiz günlerde, AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı’nın açıklamalarında, 
 
”İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmet alımlarında İzmirli firmaların dışarıda bırakıldığını öne sürerek, kentin kurtuluşu olan 9 Eylül kutlamaları sırasında yapılacak havai fişek gösterisi ve ses düzeni için "Sadece 1 gece yapılacak bu işi, daha düşük teklif olmasına rağmen 3 milyon 600 bin TL’ye kendi adamlarına verdirdiler" dedi.
 
Bu açıklamalardan sonra sorumluluğumuz gereği CİMER üzerinden, İzmir Büyükşehir Belediyesine sorularımızı yönelttik.
 
Sn yetkili 
 
Aşağıdaki sorularımın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından cevaplanmasını ve İzmir Valiliği tarafından incelenmesini ve sonucundan bilgi verilmesini talep ediyorum. 
AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından son dönemde gerçekleştirilen hizmet alımına ilişkin ihalelerin şeffaflığını yitirdiğini söyledi. Haberlerinden sonra aşağıdaki sorularımın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından cevaplanmasını istiyorum.
 
Sorduğumuz soruları ve cevapları sizlerle paylaşıyoruz,
 
Soru ve cevaplara geçmeden verilen yanıtlar, bir gün ara ile: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Protokol Şube Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hizmet Alımları Şube Müdürlüğü tarafından yanıtlandı.
 
Soru;
 
9 Eylül kutlamaları sırasında yapılacak havai fişek gösterisi ve ses düzenini için 3 milyon 600 bin TL’ye verildiği doğru mudur? 
 
Cevap;
 
"2018/156920 İhale Kayıt Numarası ile Protokol Şube Müdürlüğü’ne 3.590.000,00-TL (ÜçmilyonbeşyüzdoksanbinTürklirası) bedel ile ihaleleri yapılan “2018 Yılı Sonuna Kadar Gerçekleştirilecek Resmi, Milli Bayramlar ile Törenlerde, Çeşitli Etkinliklerde Tanıtım ve Organizasyonlarda Kullanılmak Üzere Gösteri Organizasyon ( Su Üzeri Led Flyboard Ve Ateş Şov, Senkronize Ritm Efekt Pyro- Havai Fişek Şov, Senkronize Havai Fişek Şov ) Hizmet Alımı”, bir yıl için yapılmış bir ihale olup sadece “Havai Fişek Gösterisi ve Ses Düzeni” için değildir."
 
Yorumumuz;
 
“Havai Fişek Gösterisi ve Ses Düzeni” ödenen rakam neden açıklanmadığı anlaşılamamıştır. 
 
Soru;
 
9 Eylül kutlamaları için kaç firmadan teklif alındı ve kaç paraya ihale edildi? 
 
Cevap;

"9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü kutlamaları için özel bir alım yapılmamıştır."
 
Yorumumuz; 
 
ihale kapsamında yani 3.590.000,00-TL bedelle yapıldığını varsaydığımızda, 
 
19 Mayıs, 9 Eylül, 29 Ekim kutlamaları için her kutlamaya 1 Milyon 200 Bin bir bedel düştüğünü zannediyoruz. Konserler hariç.

 Soru;

19 Mayıs Kutlamaları ihalesi yapıldı mı ihaleyi hangi firma ne bedelle aldı? 
 
Cevap;
 
"19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenleri için de “Tribün Kiralanması” ve “Can Bonomo, Ceza ve Sattas Konserleri” hizmeti satın alınmıştır.
a) Tribün Kiralanması için; Oluşum Reklam, Koala Org., AGD Org. Araş. Dan. Bil. Yapı ve Yapı Mlz. San. Tic. Ltd. Şti., BLT Ajans, 4 Team, Solfej Organizasyon, Çizgim Ajans, Startan Organizasyon Ajans Rek. Gı. Tur.Tic. Ltd. Şti. ve Prestij Fuarcılık şeklinde 9 (dokuz) firmaya teklif vermek üzere teklif mektubu ulaştırılmış, alım 56.500,00TL ile en uygun teklif veren Startan Org. Rek. Gıda Turz. Tic. Ltd. Şti. firması üzerinde kalmıştır ve 4734 sayılı Kamu ihale Kanununun 22. maddesinin (d) bendine göre doğrudan temin usulü ile sonuçlandırılmıştır.
b) “Can Bonomo, Ceza ve Sattas Konserleri Hizmeti” söz konusu konserlerde yer alan sanatçıların “yetki belgeleri” elinde bulunan S.N.S.Fuarcılık Organizasyon Tic. Ltd. Şti.’nden 4734 sayılı Kamu ihale Kanununun 22. maddesinin (b) bendine göre (Sadece gerçek veya tüzel tek kişinin ihtiyaç ile ilgili özel bir hakka sahip olması) doğrudan temin usulü ile alımı gerçekleştirilmiştir. Sanatçıların konserlerinin hizmet bedeli 122.500,00-TL’dir."
 
Yorumumuz;
 
Bu cevaptan anlaşılacağı üzere, Tribün Kiralanması için 56.500,00TL belediye kasasından bir para çıkmış. 
 
“Can Bonomo, Ceza ve Sattas Konserleri Hizmeti” Sanatçıların konserlerinin hizmet bedeli 122.500,00-TL’dir. Bu bedel 3 konser için toplam ödenen tutar mı yoksa ayrı ayrı ödenen bir tutar mıdır anlayamadık,
 
Asıl anlayamadığımız konu ise, Can Bonomo, Ceza ve Sattas Konserlerini İzmir halkı mı istedi yoksa İzmir Büyükşehir Belediyesinin takdirimidir?
 
Protokol Şube Müdürlüğü tarafından aynı soruya verilen cevap ise,

“19 Mayıs Kutlamaları için yapılan “Gökyüzü Görsel Şov” ihalesini Ran Grup Organizasyon Menejerlik Tic. Ltd. Şti. 192.500 TL bedelle almıştır.”
 
 
Soru;
 
29 Ekim Kutlamaları ihalesi yapıldı mı, ihaleyi hangi firma ne bedelle aldı? 
 
Cevap;
 
"29 Ekim Kutlamaları için bir alım gerçekleştirilmemiştir."
 
Yorumumuz;
 
Herhalde, 29 Ekim kutlamalarında konser olmayacak!
 
Soru;
 
Yeni yıl kutlamaları için ihalesi yapıldı mı ihaleyi hangi firma ne bedelle aldı? 
 
Cevap;
 
"Yeni Yıl Kutlamaları için de bir alım gerçekleştirilmemiştir."
 
Yorumumuz;
 
Aslına bakarsanız biz geçtiğimiz yeni yıl ihalesini sormuştuk, bu konuda büyükşehir belediyesi haklı çünkü tarih belirtmediğimizden cevabı alamadık. Ancak bugün itibari ile geçtiğimiz yılın yeni yıl kutlamaları ve Can Bonomo, Ceza ve Sattas Konserleri hizmet bedeli 122.500,00-TL toplam bedel midir diye sorduk.
 
Takdir siz okuyucularımızın