Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Herkes Sıkıyönetim zamanını..,

Konuşmakta, bizim asıl merak ettiğimiz!!!

 

Bugün Konak Belediye Başkanı Abdul Batur ile devam edecektik ancak elimize öyle belgeler geçti ki,

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer ile ilgili yazmaya karar verdik,
 
Abdul Batur ile ilgili yazmaya daha sonra devam edeceğiz,
 
Milli Savunma Bakanlığı Ankara 1985/1093-2 Hv. Hâk. Alb. Nurettin SOYER 23.7.1985 HAVA EĞİTİM.., 1985/264 . S.A. sayılı yazıları ve soruşturma raporu.
 
Soruşturma raporunda çok ilginç bilgiler yer almakta,
 
Albay Nurettin Soyer’in albay kimliği dışında, 1983 yılında,
 
Nurettin Soyer hakkında yapılan incelemede,
 
“Paşa Otel işletmesinin kiraya verilmesinde, 4 milyon nakit 2 milyon  vadeli senet karşılığı 5 milyon para aldığı”
 
.., şahsi mal varlığı ve serveti ile uygun olduğu kabul edilemeyecek ölçüde yüz milyonlarca Türk lirasını nakden ödediği..,”
 
“..,bu devir işlemlerinin önemlilerinde bizzat kendisi bulunduğu, tali olanlarda ise ailesi ve yakınlarını kullandığı, şimdiye kadar ödediği nakit paranın 140 ilâ 160 milyon lira civarında bulunduğu..,”
 
“..,ödenen paraların az bir kısmının da kendisine ait olduğunun yaygın söylenti halinde bulunduğu, bu hususun da teyidi için ortaklara ait hisse senetlerinden bir kısmını eşi bayan Soyer ve oğlu Soyer adına 40 milyon Türk lirasından fazla ödemek ve pay defterine geçirmek suretiyle devraldığı”
 
“..,Alb. Nurettin SOYER 6000 hisseli Cennet Turizm Sanayi A.Ş.'nin 30 hisseli bir üyesidir. Son kiracıların sözleşmeye lehlerine hüküm koydurmak için para vereceklerse Alb. Soyer'e değil Yönetim Kuruluna para vermeleri akla daha yakın gelmektedir. Bütün bu olaylar cereyan ederken Em. General Nuri ASLANTAŞ Şirket murakıbı, Ahmet ÇELİK ise Yönetim Kurulu üyesidir..,”
 
“..,Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının Türk Ticaret Kanunu'na göre tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunmaları, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev almaları, ticaret yapmaları veya yaptırmaları yasalarla yasaklanmış ise de anonim ortaklıklarda pay sahibi olmaları yasaklanmamıştır. Hâk. Alb. Nurettin SOYER sözü edilen anonim ortaklığın 30 pay ile ortağıdır. Faaliyet ve ortaklık işlemleriyle ilgisi bir ölçü içerisinde kalmak durumundadır. Ancak bir bölümüyle kendi ifadesinden, bir bölümüyle ilgililerin beyanlarından, ortaklık işlemleriyle bu ölçüler ve genel kurul toplantıları dışında da ilgilendiği bir yakınının Paşa Motel kiracılarına faizle borç para vermesine aracılık ettiği 135 anlaşılmaktadır. Bu davranışları..,”
 
Soruşturma tutanaklarının tamamını sizlerle yarın paylaşacağız,
 
Basında Nurettin Soyer’in Sıkıyönetim savcısı iken yaptığı yargılamalarını gündeme taşımakta,
 
Bizlerin merak ettiği bir sıkıyönetim savcısının böylesi büyük paralarla nasıl anıldığıdır,
 
Rahmetli Türkeş’in kaleme aldığı açıklamalara da ayrıca değineceğiz,