Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Aziz Başkan, Birileri Rant

Peşinde Koşuyor..,
 
Büyükşehir belediyesi şubat ayının son meclis gündemine gelen madde,

“8. Güzelbahçe ilçesi, Yaka Mahallesinde İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planında "Üniversite Alanı", 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında "Tarım Alanı" kullanımlarında kalan, 2200 parselin "Üniversite Alanı" olarak belirlenmesine ilişkin sunulan, 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ve "Özel Yüksek Öğretim Alanı" olarak belirlenmesine ilişkin sunulan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerileri. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.35721)”
 
Başkanım siz her fırsatta,
 
“İzmir Modeli, tarım alanlarını koruyoruz..,” 
 
Peki, “1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında "Tarım Alanı" kullanımlarında kalan parseli nasıl üniversite alanı yapabiliyorsunuz?
 
Tarım arazilerinin amaç dışı kullanım talebi Bakanlar Kurulu kararıyla, büyük ova koruma alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan tarım arazileri amacı dışında kullanılamayacak. Ancak alternatif alan bulunmaması, kurul veya kurullarca uygun görüş bildirilmesi şartıyla, kamu yararı olduğu belirtilen faaliyetler için tarım dışı kullanımlara bakanlıkça izin verilebilecek.
 
Sayın başkan bahse konu üniversite özel üniversite ise kamu yararı olmaz,
 
İzmir ilinde hatırı sayılır, özel üniversite var değil mi?
 
Meclis gündemine gelen parselin ada nosu yok kaç metrekare olduğu yazılı değil,
 
Konuyu yakinen takibe aldık,
 
Asla üniversiteye asla karşı değiliz anacak, tarım alanlarına sahip çıkmak istiyoruz!
 
Aziz Başkanın açıklamalarında,

“Çocuklarımıza bırakacağınız en büyük zenginlik yeşilliktir. Elimizden geldiğince de bu zenginliklere yenisini eklemeye devam edeceğiz. Bu alanları imara açmak istiyorlar ancak bizler Aziz Başkan ile birlikte direniyoruz. Bir metre kare yeşillik alanı bile imara açmadık. Birileri rant peşinde koşuyor bizler ise hizmet peşindeyiz. Bizlere güvenin desteğinizi esirgemeyin.”
 

“İmar öyle bir silah ki, büyükşehir belediye başkanının elinde öyle bir güç ve belediye başkanının namusunu sorgulayan öyle bir kuyumcu terazisi ki, başkanlık imarda başlıyor, imarda bitiyor. Bir belediye başkanının imar konusundaki duruşu, o belediyenin beratıdır" dedi.