Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

İçişleri Bakanlığı'nın verdiği..,

Soruşturma İzni..,

 

Duyarlı bir okuyucumuz bizden bilgi edinme birimine sorular sormamız istemiş,
 
Okuyucumuzun sorularını İzmir Büyükşehir ve İçişleri Bakanlığına ilettik,
 
Gelen e-maili aynen sizlerle paylaşıyoruz,
 
 “Nivent hanım iyi günler, Gazetenizdeki yazılarınızı uzun zamandır okuyorum. 1.7.2015 tarihli Gazetenizdeki yazınızda, Gaziemir Yeni Fuar Yapılması işinin yapı ruhsatı alınmadan hizmete açıldığını ve yapı ruhsatı alınmadan hizmete açılmasının yasal olmadığını ifade etmiştiniz. 

Ayrıca bu yazınızda neden yapı ruhsatı alınamadığını da sormuştunuz.  Gaziemir Yeni Fuar Yapım İşi'nin ihale dosyasındaki sözleşmesinde, projesinde ve teknik şartnamesinde kolonlar çelikten imalat olarak belirtilmiştir. Ama kolonlar çelikten imalat yapılmayıp betondan imalat yapılmıştır. Yine Gaziemir Yeni Fuar Yapım İşi'nin ihale dosyasındaki sözleşmesinde alt yapı hizmetlerin fiyatları anahtar teslimi götürü bedelken alt yapı hizmetlerin ödemeleri de birim fiyatlardan yapılmıştır.     
               
Söz konusu işin sözleşmesinde kolonlar çelikten imalat belirtilmiş iken betondan imalat yapılarak sözleşme dosyasındaki çelik imalat fiyatlarından ve alt yapı hizmetlerinde de anahtar teslimi götürü bedel yerine birim fiyat dan ödemelerin yapılması;müteahhit'e önemli miktarda fazladan ödemenin yapıldığı gözükmüyor mu?

Bu nedenlerden dolayında 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ihlal edilmiş olmuyor mu? 
            
Gaziemir Yeni Fuar Yapım İşi’nin bahsedilen hususlarda sizin vasıtanızla ilgili makamlarca inceleme yapılmasını ve söz konusu işin ihale dosyasının bir kısmı Ekap’ta bulunmadığından, 4982 sayılı Bilgi edinme kanuna göre bahis konusu işin incelenebilmesi için ihale dosyasının tarafımıza e. posta ile iletilmesini ister misiniz?”
 
Konuyu inceledik, Gaziemir Yeni Fuar Yapım işinin Ekap no'su:2012/31328
 
Bu arada, Gaziemir Fuarı’nın imar planı yapılırken,  "olmazsa olmaz" koşullar arasında yer alan jeolojik ve jeoteknik zemin etütlerinin yapılmadığını Temiz İzmir Derneği ortaya çıkarmıştı!
 
Koskoca Yeni Fuar Alanının imar planı yapılırken jeolojik etütleri hiç yapılmamıştı.
 
Temiz İzmir Derneği’nin şikayeti üzerine
 
Bu yüzden İçişleri Bakanlığı, SORUŞTURMA İZNİ VERDİ!
 
“Bakanlık Kocaoğlu ile birlikte 190 kişi hakkında soruşturma izni verdi”
 
Bu soruşturma izni sonrası ne oldu diye merak ettik,
 
Bu konu hakkında da sorularımızı soralım!
 
https://www.sabah.com.tr/egeli/2017/05/31/aziz-kocaogluna-sorusturma-izni