Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Ruhsatsız tesis kapatılacak mı..,

Yoksa!!!
 
Geçtiğimiz günlerde derneğimize gelen ihbar da,
 
"Nivent Hanım ekte yolladığım resimlerde yer alan okul fotoğraflarının hemen yanında yer alan bu işletmeye kimler göz yumdu sorusunu akıllara getirmekte. Bu okulların yanında böyle bir şey olabilir mi?”
 
Gelen ihbarı derhal ilgili yerlere sorduk,
 
Bornova Belediyesi, 14.03.2019 tarihinde cevapladı,
 
“Bornova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü cevap yazısı; "Bornova ilçesi, Erzene Mahallesi, Evka-3, 119/2 Sokak, B4 Blokta bulunan binada, 16 bağımsız bölüm olmasına rağmen, adres kayıt sisteminde 15 bağımsız bölüm görüldüğü, sistem üzerinde gerekli düzeltmenin yapılması için gereğinin yapılması 13882 kayıt numaralı başvuru ile talep edildiğinden, söz konusu talep Müdürlüğümüzce değerlendirilmiştir." 
 
Bugün tarihli cevapta ise,
 

Cumhurbaşkanlık Genelgesi ile faaliyete geçirilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) uygulaması kapsamında Belediyemize yönlendirilen başvuru formunuz incelenmiş olup;Bornova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü cevap yazısı; "İlgi yazınızda ve ekindeki şikayet dilekçesinde bahse konu olan, Bornova İlçesi, Erzene Mah. tapunun 198 ada, 4 parsel sayılı taşınmazın yerinde ve arşiv dosyasında yapılan tetkikte inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesine rastlanılmamış olup, parsel üzerindeki ruhsatsız yapılar ile ilgili 12/03/2019 tarih, 9548 sayı ile Yapı Kontrol Servisine yazılmıştır." denilmektedir. Bilgilerinize rica ederim. 

 

Bornova Belediyesi 14.03.2019 tarihli cevabında,  bahse konu tesisin ruhsatsız olduğu konusunda bilgi vermediği anlaşılamamıştır!

 

Israrlı yazılarımız olmasaydı, ne olurdu sorusuna yanıt arıyoruz!

 

Daha önce yayınladığımız haberlerin linkleri,

 

http://gaze-temiz.com/bornova-nin-gobeginde/HaberDetay/3960

 

http://gaze-temiz.com/bornova-ilce-milli-egitim-mudurlugu/HaberDetay/4020

 

http://gaze-temiz.com/boylesi-bir-cevap/HaberDetay/4022

 

Şimdi bu tesis ruhsatsız olarak faaliyetlerine devam mı edecek, yoksa kapatılacak mı, sorusuna yanıt arıyoruz.