Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Bornova Belediyesi Gerekeni..,

Yapacağına inanıyoruz!

 

Temiz İzmir Derneğine gelen ihbar üzerine, yazışmalarımızı yaptık,
 
Sn yetkili 
 
Aşağıdaki sorularımın İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İzmir büyükşehir belediyesi Bornova belediyesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından cevaplanmasını talep etmekteyim. 
 
İzmir Bornova ilçesi Erzene Mahallesinde 198 ada 4 parsel üzerinde kurulan üretim tesisi ya da fabrika 
 
1-Çevresinde bir çok okul olmasına karşın bu alanda böylesi bir faaliyet hangi yasa ve yönetmeliğe göre yapılmakta 
 
2-Bahse konu alanın İnşaat ruhsatı Yapı kullanma ve işyeri çalıştırma ruhsatı hangi tarihte verilmiştir. 
 
3-Bahse konu parsel Sanayi alanında mı 
 
4-Kurulan tesisin hemen yanında Aşık Veysel Görme Engelli okulu vardır. Görme engelli okulunda okuyan çocuklarımız görmediğinden sesli bir ortamda nasıl ders yaptıklarının açıklanması ve İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü neden gereken hassasiyeti göstermediğinin açıklanması.
 
http://gaze-temiz.com/bornova-nin-gobeginde/HaberDetay/3960 
 
Sorularımıza Bornova belediyesi 3 farklı cevap verdi,
 
Cevap: BORNOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI (14.03.2019 11:32)

Cumhurbaşkanlık Genelgesi ile faaliyete geçirilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) uygulaması kapsamında Belediyemize yönlendirilen başvuru formunuz incelenmiş olup;Bornova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü cevap yazısı; "Bornova ilçesi, Erzene Mahallesi, Evka-3, 119/2 Sokak, B4 Blokta bulunan binada, 16 bağımsız bölüm olmasına rağmen, adres kayıt sisteminde 15 bağımsız bölüm görüldüğü, sistem üzerinde gerekli düzeltmenin yapılması için gereğinin yapılması 13882 kayıt numaralı başvuru ile talep edildiğinden, söz konusu talep Müdürlüğümüzce değerlendirilmiştir." denilmektedir. Bilgilerinize rica ederim.
 
İlk cevabı hiç anlamadığımızdan yorumbile yapamıyoruz!
 
2.cevapta;
 
Cevap: BORNOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI (21.03.2019 12:37)

Cumhurbaşkanlık Genelgesi ile faaliyete geçirilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) uygulaması kapsamında Belediyemize yönlendirilen başvuru formunuz incelenmiş olup;Bornova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü cevap yazısı; "İlgi yazınızda ve ekindeki şikayet dilekçesinde bahse konu olan, Bornova İlçesi, Erzene Mah. tapunun 198 ada, 4 parsel sayılı taşınmazın yerinde ve arşiv dosyasında yapılan tetkikte inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesine rastlanılmamış olup, parsel üzerindeki ruhsatsız yapılar ile ilgili 12/03/2019 tarih, 9548 sayı ile Yapı Kontrol Servisine yazılmıştır." denilmektedir. Bilgilerinize rica ederim.
 
Bu cevaptan anlaşılan ise, bahse konu tesisin RUHSATI YOK!
 
3. cevapta ise,

Cevap: BORNOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI (29.03.2019 13:39)

Cumhurbaşkanlık Genelgesi ile faaliyete geçirilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) uygulaması kapsamında Belediyemize yönlendirilen başvuru formunuz incelenmiş olup;Bornova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü cevap yazısı; "İlgi (a) yazı ve ekindeki CİMER başvuru formunda bahis konusu olan Bornova İlçesi, Erzene Mah., 198 ada, 4 parseldeki yapılar ile ilgili gereği talep edilmiş olup; Söz konusu yer ile ilgili 3194 sayılı İmar Kanununun 32. ve 42. maddelerine istinaden yasal işlem tesis edilebilmesi için ilgi (b) yazımız ile kitle ölçüm bilgileri ve ilgi( c) yazımız ile imar durumu bilgisi talep edilmiş olup, işlemleri devam etmektedir."  denilmektedir. Bilgilerinize rica ederim.
 
Gelen cevapta kitle ölçüm bilgilerinden söz edilmekte, oysaki bu yerin ruhsatı yok, ruhsatı olmayan bir yerin İş Yeri Çalıştırma Ruhsatı da olamayacağından, hangi kitle ölçüm bilgilerine ihtiyaç duyulmakta, onu hiç anlayamadık,
 
Konuyu İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirdik,
 
 
Dün akşam yarafımıza iletilen fotoğraflardan anlaşılacağı üzere, ruhsatsız tesis çalışmalarına devam etmekte!