Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

İlçe belediyelerinin..,

hakları bu dönem ödenecek mi?

 

Dün akşam yayınladığımız,

 
http://gaze-temiz.com/bir-okuyucumuzdan/HaberDetay/4064
 
“Bir okuyucumuzdan.., Bilgilendirme notu” haberimizden sonra ilginç e-mailler aldık,
 
İçlerinden birini sizlerle paylaşmakta yarar gördük,
 
Konuyu ayrıca ilgili yerere de yolladık,
 
“Nivent hanım iyi akşamlar, kazı ruhsatlarını AYKOME birimi veriyor. AYKOME birimi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı. .Kazı ruhsatları harçlarını İ. B. B meclisi belirliyor. Fakat AYKOME İ. B. B meclisinin belirlediği kazı harçları ve buna benzer harçlardan, masraflardan daha fazla 4 veya 5 katı ücret alıyor. Bu ücrete vatandaş itiraz ettiğinde AYKOME görevleri değişik bahaneler söylüyorlar. Aynı zamanda vatandaşlar, ilgililer bu harç ve buna benzer diğer harçların, masrafların İ.B.B meclisin belirlediği bedeller olduğunu bilmiyorlar, ayrıcada AYKOME yetkilerin İ. B. B meclisin belirlediği bedelleri vatandaşlardan, ilgililerden sır gibi saklıyorlar. 2014 yılında belediyede çalışırken bunlara tanık oldum. Yazdığınız yazıda ruhsat harçları için açılması gereken İlçe Belediye hesaplarının açılmaması beni şaşırttığı gibi değişik şüpheler oluşturdu. Bu konuda detaylı araştırma yapılması gerekir.”
 
Konu ile ilgili kısa bir araştırma yaptık,
 
Sayıştay Raporlarına yansıyan;
 
Sayıştay raporunda yapılan bir başka tespit ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezine
(AYKOME) ait olan gelirlerden ilçe belediyelerine düşen payların dağıtılmaması konusunda oldu.
 
Raporda, "2017 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi AYKOME tarafından tahsil edilen toplam 85 milyon 11 bin 225 lira 79 kuruş kazı gelirlerinden ilçelere
gönderilmesi gereken tutarların gönderilmediği görülmüştür. AYKOME kazı gelirlerinin sokak ve cadde bazında ayrıştırıldıktan sonra ilçe belediye sınırlarına göre dağıtılması gerekmektedir. Söz konusu durum kurumun mali tablolarında önemli farklılıklar oluşturmaktadır." denildi.