Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Tunç Başkan yine yeniden..,

Seyahatleri ile anılmaya aday mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayının 2. Meclis Gündemine gelen maddelerde,

Yurtdışı seyahatlerine yer verilmiş,

İkinci maddede yer alan,

“20-23 Haziran 2019 tarihleri arasında Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından İtalya’da düzenlenecek olan “Cittaslow Çalıştayı Katılım ve Yönetimi Cittaslow'un Doğru Uygulamaları: Benzeri Yapılabilecek Fikir ve Projeler” konulu programa Uluslararası Cittaslow Birliği Başkan Yardımcısı ve Cittaslow Türkiye İletişim Koordinatörü olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tunç SOYER'in 19-24 Haziran 2019 tarihleri arasında katılması, yapılacak olan konaklama, yurtiçi ve yurtdışı ulaşım ücretleri (şehiriçi ulaşım ve yurtdışı uçak biletleri), harcırah ve yasal giderlerinin (pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı vb giderlerin) Özel Kalem Müdürlüğünün 03.3.3.1 Yurtdışı Geçici Görev Yollukları kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Özel Kal. Md. E.113471)”

Tunç Soyer 19 Haziran’dan 24 Haziran’a kadar İtalya’da,

Bu seyahatinde eşi Neptün Hanım’da eşlik edecekler mi?

Mayıs Ayının 1. Gündem maddesinde,

“29 Mart 2019 tarihinde Çin'in Yaxi kentinde Cittaslow International Komitesince "Cittaslow Metropol ve Kent Çalışma Grubu” oluşturulması kararı alındığı belirtilmiş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tunç SOYER çalışma grubunun yönetiminde yer almaya davet edilmiş olup; bu kapsamda söz konusu Çalışma Grubu çerçevesinde Belediyemizce ortak faaliyetler ve projeler yürütülmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç SOYER'in yetkilendirilmesi hususlarının görüşülmesi. (Bas. Yay. Halk İliş. ve Muht. Dai. Bşk.E.112899) “

Bu maddeye göre sayın Başkan herhalde sık sık Çin’e gider düşüncesindeyiz,

Gündem maddesinin 3. Maddesinde yer alan,

“Avrupa Birliğinin HORIZON 2020 çağrısı kapsamında katılım sağlamış olduğumuz "RURITAGE Kültürel Miras Esaslı Sistematik Stratejiler Yoluyla Kırsal Yenileme Projesi”ne yönelik, Yunanistan’ın Girit Adasında düzenlenecek olan "Geliştirme Atölyesi"ne Belediyemiz adına katılım sağlanması amacıyla  25/05/2019 – 02/06/2019 tarihleri arasında, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Nazım Plan Şube Müdürü Banu DAYANGAÇ ve Şehir Plancısı Demet Burçin GEZGİN ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Ayşegül KARAKOYUN SEÇGİN'in görevlendirilmeleri ve bu tarihler arasında görevli/izinli sayılmaları, görevlendirilen Banu DAYANGAÇ ve Demet Burçin GEZGİN'in konaklama ve uçakla gidiş-dönüş giderlerinin, günlük harcırahların, kent içi ve kentler arası ulaşım giderlerinin, iaşe, müze giriş ücretlerinin ve diğer tüm yasal giderlerinin "RURITAGE- Kültürel Miras Esaslı Sistematik Stratejiler Yoluyla Kırsal Yenilenme" hesap adıyla T.C. Vakıflar Bankası T.A.O. İzmir Ticari Şubesi TR510001500158048016933107 IBAN no’lu Euro hesabından karşılanması ve kişi başına 10.000-TL (onbintürklirası) bütçe dışı avans verilmesi, görevlendirilen Ayşegül KARAKOYUN SEÇGİN'in konaklama, ulaşım ve günlük harcırahlarının RURITAGE Proje Ortaklarımızdan olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından karşılanması hususlarının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk. E.112750”

Gündem maddesinin 4. Maddesinde,

“Belediyemizin yürüttüğü Uluslararası Bisikletli Ulaşım ve Turizm çalışmalarının geliştirilmesi ve 2020 yılında düzenlenecek olan "Velocity" ve "EuroVelo and Cycle Tourism Conference 2020"de ev sahibi olmak için gerekli görüşmelerin yapılması amacı ile söz konusu organizasyona katılım sağlaması için Ulaşım Dairesi Başkanı Mert YAYGEL’in (S.11809) ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat VARLIORPAK'ın (S.9203) 24-29 Haziran 2019 tarihleri arasında görevli-izinli sayılması, gidiş-dönüş ulaşımın uçakla sağlanması, konaklama, günlük harcırah, kent içi ve kentler arası ulaşım giderlerinin, iaşe, müze, fuar giriş ücretleri ve diğer yasal giderlerin ilgili Daire Başkanlıklarına bağlı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü ve Yol Üst Yapı Şube Müdürlüğü Bütçesinin 03.3.3.01.0 Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu kaleminden karşılanması hususunun görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E. 114337)”

Gündem maddesinin 5. Maddesinde,

“13 Haziran 2019 - 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlecek olan “Grec Arts Festival”ne; Belediyemizi temsilen 2 - 7 Temmuz 2019 tarihleri arasında Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Funda ERKAL ÖZTÜRK (S.12234), Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü Proje ve Organizasyon Şefi Mehmet YILDIZ (S.10636) ve Kültürpark Şube Müdürlüğü Şefi Ulus BOZKIR (S.10270)'ın söz konusu programa belirtilen tarihlerde katılabilmesi için gidiş-dönüş tarihleri de eklenmek suretiyle görevli-izinli sayılmaları, vize, harcırah giderleri, gidiş-dönüş (İzmir-Barcelona-İzmir) ulaşım (uçak ile), konaklama (otel) ve temsillere katılabilmek için gerekli bilet ücretleri ile katılım için gerekli bilet ücretlerinin, katılım için gerekli başvuru bedellerinin ve tüm yasal giderlerin ilgili müdürlük bütçesinin 5.03.3.3.01 Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu harcama kaleminden karşılanması hususunun görüşülmesi. (Kültür ve San.Dai.Bşk.E.114336)”

Görülen o ki sadece Tunç Soyer değil, belediye çalışanları sık sık yurtdışı seyahatlerinde göreceğiz,

Bu seyahatler İzmir Halkı için umarız olumlu gelişmeler kaydeder,

Seferihisar belediye başkanlığında yapılan seyahatler, pek katkı sağlamamış olacak ki, iddialara göre  belediye maaşları ödeyemez durumdaymış.