Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Ege Üniversitesi Rektörlüğü..,

Öğrencilerin sesine..,

"Nivent Hanım,  Ege Üniversitesi Kampus etrafında olan duvarlar yüzünden, öğrenciler her gün bu yolu yürüyor. Duvarın arkası kampus ve 2 km yakın yol yürüyüp okula gidiyorlar yada 2 araç değiştirmeleri  gerek. Bölgede çok sayıda özel yurtta mevcut . Bu konuda tüm girişimlerimiz neticesiz kaldı konuyu gündeme taşımak istiyoruz. Sıcak havalarda nispeten çok problem değil, kış mevsiminde çocuklarımız perişan oluyor.”
 
Okuyucumuzun ihbarından sonra,konuyu biraz araştırdık,
 
2011, 2012, 2017 yıllarında Ulusal Basının  Ege Ekleri ve Yerel Medyada onlarca haber çıkmış,
 
2011 yılında çıkan haberlerden biri,

“Ege Üniversitesi Kampusü’nün Mevlana Mahallesi sınırını kapatan iki kilometre uzunluğunda, üç metre yüksekliğinde üzeri demir parmaklıklı beton duvar hem öğrencileri hem de mahalleliyi bezdirdi.

EGE Üniversitesi Rektörlüğü’nün 10 yıl önce kampus içi güvenlik gerekçesiyle yaptırdığı beton duvar inadı sürüyor. Mevlana Mahallesi’nde faaliyette olan dört yurt ve evlerde kalan bine yakın öğrenci bu duvardan olumsuz etkileniyor. Kampuse ulaşmak için 1.5-2 kilometre fazladan yürüyen ya da otobüse binmek zorunda kalan gençler, mağduriyetlerinin sona ermesi için Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nden en azından duvara bir kapı daha açılmasını talep etti.”
 
2012 yılında çıkan haberlerden biri,

"BU DUVAR, UTANÇ DUVARIDIR!

Okul yönetiminin yaklaşımını “ideolojik” bulan Fevzi Buzak, bu duvarı, İsrail’in güvenlik amacıyla Filistin’le arasına diktiği “Utanç Duvarı”na benzetiyor. “Bornova tarafından girenlerle bu mahalleden girenler arasında ne fark var onlar okumuşta biz cahil olduğumuzdan mı ikiye bölüyorlar bu halkı? Üniversite içindekiler T.C. vatandaşıysa biz neyiz?” diyen Buzak, üniversitenin Mevlana Mahallesini görmezden gelemeyeceğini belirtiyor.”
 
2017 yılında çıkan haberlerden biri,
 
"Bornova’nın Berlin Duvarı!

Bornova’da, Ege Üniversitesi Kampüsü ile Mevlana Mahallesi’ni birbirinden ayıran 2 kilometre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğindeki duvar öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Duvar nedeniyle öğrenciler, yollarını yarım saat uzatmak zorunda kalıyor."
 
Kış mevsiminde havalar erken kararmakta, öğrenciler her gün bu uzun yolu gitmeleri sakıncalı olduğunu, yetkililer görmüyor mu yoksa görmezden mi geliyor?
 
Bizce yetkililer her gün bu yolu yürüyerek gitseler,
 
Öğrencilerin çektiği çileyi biraz olsun anlayabilirler!