Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Tunç Soyer'in verilmeyen cevapların..,

Yanıtlanması için gerekeni yapacağına inanmaktayız!

 

Yeniasır Gazetesinde yer alan haberde,

“İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 12 yıldır memur olarak çalışan E.G, avukatı Mehmet Kozan aracılığı ile Kemeraltı Balıkçılar Çarşısı'ndaki yapım işinde 'Edimin İfasına Fesat Karıştırma', 'Resmi Belgede Sahtecilik' ve 'Görevi Kötüye Kullanma' gibi suçlamalarla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.”
 
Bu iddialar gerçekten vahim,
 
Yeniasır Gazetesinde yayınlanan haber sonrası,
 
Balıkçılar Çarşısı ile ilgili yazdığımız tüm yazıları,
 
Bilgi Edinme Sorularını,
 
Cevaplarını, hafta sonu tekrar tekrar gözden geçirdim,
 
Sorduğumuz soruların net cevabını alamadığımızı fark ettim,
 
Balıkçılar Çarsısı ile ilgili onlarca yazı yazdık,
 
Yerinde, resimler çektik,
 
Valilik tarafından inceleme istedik,
 
Bir sonuç alamadık,
 
Savcılığa intikal eden suç duyurusu üzerine,
 
Konuyu tekrar ele aldık,
 
Bugün CİMER üzerinden sorularımızı sorduk,
 
Daha önce eksik cevaplanan soruları, yeni başkan Tunç Soyer cevaplanması talimatı vereceğini düşünmekteyiz,
 
Aksi halde!
 
Sorularımızı bugün T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne yapmış olduğumuz başvuru numaramız; 1901467161 
 

 Sayın Yetkili

1.       Balıkçılar Meydanı yapılması işinde temlik talebi olmuş mudur, idare tarafından bu temlik talebi onaylanmış mıdır?
 
2.       Temlik talebi onaylandı ise, onay tarihi nedir? Temlik, müteahhit firma cezalı çalışmaya girdiği sürede mi onaylandı?
 
3.       Eğer temlik var ise hakedişler mi yoksa iş mi temlik edilmiştir? Temlikçi firma inşaat alanında herhangi bir imalat yaptı, ya da yaptırdı mı?
 
4.       Geçici kabul teşkilatı alana hangi tarihte gitmiştir? Geçici kabul teşkilatının alana gittiği tarihte yapının yüzde kaçı tamamlanmıştı? Yapı kullanıma hazır mıydı? Geçici kabul eksiklerinin tamamlanması için süre verilmiş midir? Bu süre kaç gündür?
 
5.       Geçici kabul eksikleri için süre verildi ise, Geçici kabul eksiklerinin tamamlandığı tarih nedir?
 
6.       Geçici kabul eksiklerinin tamamlandığı tarih ile ruhsat alınma tarihi arasındaki süre kaç gündür?
 
7.       Asansör tescil tarihi nedir?
 
8.       İş zamanında tamamlanamadığı için müteahhit firmaya fesih yazısı yazılmış, genel sekreter tarafından reddedilmiş midir?
 
9.       Yapı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri alanda herhangi bir imalat yapmış mıdır? Ya da herhangi bir malzeme kullanmış mıdır?
 
10.   Balıkçılar Meydanı yapılması işinde geçici kabul eksikleri tamamlandıktan sonra yapının su alması sebebi ile tekrar ihale yapılmıştır. Yapımı yeni tamamlanan bu işte, binanın su alması sebebiyle tüm taşlar kırılmış yeniden yalıtım yapılmış, ortaya ciddi bir maliyet çıkmıştır. Ortaya çıkan bu maddi zarar ve binanın açılmasının gecikerek oluşan kamu zararı sebebiyle işin kontrol teşkilatı, fenni mesulü imzalayan teknik personeller ve geçici kabul heyeti ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
 
11.   Balıkçılar Meydanı binasında bodrum katta trafoların bulunduğu bölüm su almış mıdır? Bu bölüm su aldı ise fotoğraflar ve tutanak var mıdır?
 
12.   Balıkçılar Meydanı işini yapan tarihi yapılar müdürlüğünde, balıkçılar meydanı işi kontrol teşkilatında olan ve müdürlükten ayrılan teknik personeller var mıdır. Var ise kaç kişidir?
 
13.   Balıkçılar Meydanı işinde şartnamesinde belirtilen malzemelerden farklı malzeme kullanılmış mıdır?
 
Yukarıdaki sorularım 4982 Yasa kapsamında olan sorulardır. Zamanında ve maddelere ilişkin cevaplanmasını talep etmekteyim.