Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Okuyucumuzun İBB'nin Aidiyet.., (2)

Anketine cevabı!

 

Okuyucularımızın katılımları bizi gerçekten çok memnun etmekte,

“Nivent hanım, yazdığınız, AİDİYET ANKETİ ile ilgili benimde bir katkım olsun istedim yayınlarsanız sevinirim. Teşekkürler.”
 
Sözkonusu ankette birbirine bağlı iki konu önemlidir.
 
Öncelikle  anket soruları beklenilen sonuçların elde edilebileceği şekilde hazırlanmalı,  yanıtlayacak kişilerin her bir anket sorusunda hangi bilgilerin istenildiğini tam olarak anlamalarının sağlanacağından emin olunmalıdır. 
 
Bu açıdan anketin yapılması öncesinde hazırlanmış olan soruların hangi ölçüde doğru anlaşıldığı titizlikle kontrol edilmeli ve gereken düzeltmeler varsa bunlar gerçekleştirilmelidir. 
 
Bu çalışmaları gerçekleştirecek ekibin çok deneyimli ve çalışmalarında çok titiz olmaları çok önemlidir. 
 
Her yönüyle beklenilen sonuçları verecek şekilde  hazırlanmış olan anketlerin gerçekleştirilmesinde ve değerlendirilmelerinde de çalışmaları yürütecek ekiplerin yeterince nitelikli olmaları gerekecektir. 
 
Anketleri hazırlayacak, yürütecek ve değerlendirecek ekipler,  yeterli deneyim ve titizliğe sahip olunması koşuluyla aynı olabilecektir.
 
Anket çalışmalarını  bütünüyle yürütmek üzere yükümlenecek firma olarak KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi seçilmiştir. 30 yılı aşkın bir süredir faal olan bu şirket seçim için anketler yapıyor olmasıyla tanınır. 
 
Bu seçim anketi tahminlerinde başarılı olmadığı yönünde bazı gazetelerde yazılar bulunmaktadır. Şirketin kurucusu olan Tarhan Erdem'ın 20 yaşında CHP ye üye olmuş olması, milletvekilliği, bakanlık, sekreterlik yapmış olmasına karşın CHP  ye karşı söylemleri olması, seçim sonuçlarda manipülatif ayarlamalar yapılıyor olması yönünde yazılar bulunmaktadır.