Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Bu sorulara cevap vermek..,

bu kadar zor mu?

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesine Cimer üzerinden sorduğum sorulara yine cevap alamadık,
 
Önce sorularımızı sizlerle paylaşalım,
 
Sayın Yetkili
 
İzmir büyükşehir belediyesi tarafından sorduğum sorulara cevap olarak, "12 nci maddesinde "Kurum ve kuruluşlar; ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurular ile tekemmül etmemiş bir işleme ilişkin bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler" şeklinde cevap verildiğinden sorularımı yineliyorum çünkü belediye başkanı ve bürokratlarının kaç kez yurt dışına çıktığı ve belediyenin kasasından kaç para çıktığı belediye arşivinde bulunduğundan sorularımı yineliyorum.
 
1- İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer göreve geldiği günden bugüne hangi ülkelere gitmiş ve belediyenin kasasından kaç para çıkmıştır?

2- İzmir Büyükşehir Bürokratlarından hangileri kaç defa yurtdışına çıkmış ve belediyenin kasasından kaç para çıkmıştır?

3- Aziz Kocaoğlu 2 dönem belediye başkanı olduğu tarihlerde kaç defa yurtdışına çıkmış ve belediyenin kasasından kaç para çıkmıştır?

4- Aziz Kocaoğlu döneminde ki bürokratlar kaç defa yurtdışına çıkmış ve belediyenin kasasından kaç para çıkmıştır?

5- Yukarıdaki sorularım maddelere ilişkin cevaplanmasını talep ederken yerel seçimlerden sonra Tunç Soyer'in başkan olduğu tarih ve 10.03.2020 tarihleri arasındaki seyahatler.

Bu sorulara verilmeyen cevapta, Genel Sekreter Buğra Gökçe imzalı geldi,
 
Gelen cevapta,
 
“Başvurunuza konu olan talepleriniz ile mükerrer nitelikte olan daha önce yapmış olduğunuz başvurularınıza, Kurumumuz tarafından cevap verildiği anlaşıldığından Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin Başvuruların cevaplandırılması başlıklı 18 inci maddesinde "Daha önce cevaplandığı halde aynı kişiler tarafından yapılan tekrar mahiyetindeki başvurular ile soyut ve genel nitelikteki başvurular işleme konulmaz ve durum başvuru sahibine bildirilir." hükmü gereği talebiniz karşılanamamıştır.”
 
Şeklinde cevap verilmiştir,
 
Oysa ki, Cimer üzerinden daha önce sorduğumuz sorulara da cevap verilmediği için sorularımızı yinelemiştik,
 
Sorduğumuz sorular çok net sorulardı,
 
Cevap vermeye çekinilmiş olabilir mi?
 
Yurtdışı seyahatlerine, belediye bütçesinden çıkan paranın açıklanmasından rahatsız mı oldunuz?
 
Konuyu BEDK pazartesi mutlaka müracaat edeceğiz,
 
En nihayetinde cevap verileceğine inanmaktayız.