Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Gülder Başkanı Sn.Şahbaz’a

Yanıtımız
 
 
Farklı görüşlerin yanıt hakkına saygımızdan Gülder başkanı SN Şahbaz’ın uzun açıklamasını sütunlarımızda yayınladık,

Uzun hem de çok uzun açıklamasını itiraf edelim ki okumak bir hayli zamanımızı aldı,

Yazımızla ilgisi olamayan konular ve araya sıkıştırılmış kinayelerle süslenmiş açıklaması, kendi deyimiyle ‘hikaye’ tadında olmuş.,

Biz gazeteciyiz, olaylar ve gerçekler üzerinden haber yaparız, birilerinden hikaye dinleyip onun üzerinden yazı yazmayız, Sn Şahbaz,

Gerçeklerin ispata ihtiyacı yoktu,

Çünkü somut olaylara dayanır,

Kısa ve anlaşılır bazı sorular sormuştuk,

Sorularımızın hiç birinin yanıtını alamadığımız gibi, lafı döndürüp dolaştırdığınızı düşünüyoruz,

Birinci derecede tarım arazisi üzerine yapılmış imar affıyla yapı kayıt belgesi almış, halen içinde imara aykırılıklar bulunan Özbilimkent sitesine uzun tarihini açıkladığınız derneğin başkanı olarak neden karşı çıkmadınız?

Sitenin bulunduğu arazideki ağaçların, bitkilerin ve hayvanların yaşam haklarını neden aynı Cabbar lığınızla savunmadınız?

Bu sayfalar da belediyenin yaptığı imar katliamlarını yazdık, sizden tek açıklama gelmediği gibi yazınızda ‘’gücümüz ve yetkimiz’’ yok demişsiniz,

O zaman soralım; iş Go-kart’a gelince sivil toplum örgütlerini ,millet vekillerini eylemlerinize çağırmışsınız,

Mahkemelere gitmişsiniz,

Lakin;

ODTÜ kolejli için yasaların etrafından dolaşılarak, konut alanı olarak planlanan arazi,  imar değişikliği sonucu okul alanına dönüştürülmüş, yüzlerce yıllık palamut vb ağaçlar kesilmiş,çevrede oturanlar sizi ve derneğinizi bilgilendirmiş, fakat sizden hiçbir karşı duruş veya tepki gelmemiş…

NİYE?
 
İlgili yazımızı okumanızı tavsiye ederiz, ilçe bir takım duygusal yöneticiler tarafından nasıl beton bahçeye dönüştürülmüş görürsünüz,

Bakmayın, görün!

Go-karta giden yolu kiralayan belediye başkanına, pistin bulunduğu alana ‘bakla’ ekmek gibi dahiyane fikirleri ışığında, kiraladığı araziye ne ekeceğini sordunuz mu?

Yaşadığınız ilçe çok katlı, kimisi sonradan imar affına girmiş apartmanlarla betona teslim edilirken söyleyecek hiçbir sözünüz yok muydu?

Yazınızda bir partinin milletvekilleriyle birlikte hareket ettiğinizi söylüyorsunuz, Sn Şahbaz dernekler partilerin arka bahçesi değildir.

Her görüşten insan vardır. Kendi amaçları doğrultusunda hareket ederler,

Çekilen video’da izledik, bir belediye çalışanı, mesai saatlerinde, diğer belediye çalışanlarını galeyana getirerek slogan atıyor ‘’Faşizme Karşı Omuz Omuza’’.

Siz ve bazı dernek üyeleriniz de pankart taşıyorsunuz,

Gülder’in yani bir çevre derneğinin eyleminde, konunun faşizmle ilgisi nedir?

Çamlı’daki zehirli atıklarında olduğu iddia edilen, moloz dökme alanıyla ilgili aynı eylemleri niye yapmadınız?

Sadece konuştunuz, sizin deyiminizle ’hikaye’ anlattınız,

Süper Tuğrul dedim, evet gönderdiğiniz yazıda anlattıklarınız süper süper de üzülerek söylüyoruz işinize gelen konularda süper,

Örneğin, bir üyenizin arazisindeki imar değişiklerinden sonra kestiği narenciye ağaçları yerine villa yapması sizi üzmüyor mu?

Üyeniz, ama ben onların yerine ağaç diktim diyen açıklaması yeterli mi?

Bu yazacaklarımızın sadece küçük bir kısmıydı,

Yani buzdağının sadece görünen kısmı,

Lütfen, derneğinizin amaçları doğrultusunda, çevreyle ilgilenin. Partilerin ve belediyenin yandaşı olmayın,

Aksi taktirde, çevre için mücadele yerine egosonu tatmin etmeye çalışan bir kişi olarak algılanmaya devam edersiniz.
Sorularımıza net ve anlaşılır yanıtlar vermeniz dileğiyle, yeşili koruyun ve sevin derken,

Bize yolladığınız yazı da, gözümüzden kaçmayan bir detay daha var,

“Biz Go Kart Pistinin doğal sit ve tarım alanı ortasına ve yerleşim yerlerine yakın olan yerde, "BURADA" yapılmasını doğru bulmuyoruz. O bölgenin marjinal tarım alanı olduğu koca bir yalandan ibarettir. Alanın tarım alanı olduğunu gösteren bilimsel çalışmayı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.”
 
 
 
Bu belge Tarım İl Müdürlüğü’nün belgesi,
 
Bizler konuyu çok iyi araştırdık,
 
Sn Şahbaz 17 Eylül 2020 tarihinde saat 10.30 Güzelbahçe Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Günay’ın duruşması var. İlçenizdeki imar problemleri ve ruhsat davasında sanık olarak yargılanmasına devam edecek, kim bilir mahkemede tanışma fırsatı buluruz.