Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Tunç Soyer "şeffaflık" (2)

Yine cevap yok!

 

Bugün büyükşehir belediyesi tarafından cevaplanmayan Cimer sorusunu sizlerle paylaşmıştık,

http://www.gaze-temiz.com/tunc-soyer-seffaflik-1/HaberDetay/4723
 
Yine yanıtsız kalan soru ve cevabı sizlerle paylaşalım,


Sayın yetkili
 
24.04.2020 tarih 2001822261 sayılı Cimer sorularıma cevap olarak, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI > ETKİNLİK VE ORGANİZASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından verilen cevapta,
 
4734 sayılı Kamu İhale kanunu gereği hizmet ve mal alımı ihalelerimiz EKAP üzerinden yayınlanmakta olup, kamuoyunun istenilen bilgilere ulaşabilmesi sağlanmıştır. İlgi ve hassasiyetiniz için teşekkür eder, şeklinde cevaplandığından sorularımı tekrar soruyorum. Öncelikle sorularımın cevabını ekap tan temin edemiyorum. 4982 yasa kapsamında sorularımın cevaplanmasını talep ediyorum.
 
İzmir büyükşehir belediyesi tarafından 23 Nisanda yapılan etkinlikler hakkında,
 
1-Haluk Levent Konserine toplam ne bedel ödenmiştir?
 
2-Havai Fişeklere ne bedel ödenmiştir?
 
3-23 Nisan şenlikleri kapsamında yapılan başka etkinliğe belediye kasasından kaç para çıkmıştır?
 

Sayın başvuru sahibi,

23 Nisan Şenlikleri kapsamında yapılan hizmet alımlarına yönelik;

4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunun 7. Maddesinin 2. Bendi doğrultusunda istenilen bilgilerin Ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için kullanılıp kullanılmayacağı bilinmemektedir.

Yine 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanununun 8. Maddesinde  "Kurum ve kuruluşlarca yayımlanmış veya yayın, broşür, ilan ve benzeri yollarla kamuya açıklanmış bilgi veya belgeler, bilgi edinme başvurularına konu  olamaz. Ancak, yayımlanmış veya kamuya açıklanmış bilgi veya belgelerin ne şekilde, ne zaman ve nerede yayımlandığı veya açıklandığı başvurana bildirilir. " denilmektedir.

Belediyelerin her türlü giderleri Maliye Bakanlığının Kamu Bilgi Sistemine 3 aylık veriler halinde girilmektedir ve yine şeffaflık ilkesi gereği bütün alımların ayrıntılı verileri (ihaleli işler dahil olmak üzere) EKAP'a (Elektronik Kamu Alımları Platformu'na) girilmektedir.

Bu sebeplerle söz konusu bilgiler şeffaflık ilkesi gereği ilgili devlet kurumlarına ve kamuoyunun erişebileceği platformlara bildirilmektedir.

İlgi ve hassasiyetiniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.