Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

İBB'NİN OPERA İHALESİ..,

CEVAPLARI!!!

 

Cimer üzerinden 30.12.2020 tarihinde,
 
Sorduğumuz sorulara gecikmelide olsa,
 
Cevaplandı,
 
Önce sorduğumuz soruları,
 
Sonrada cevabı paylaşalım,
 
Yarın yorumumuzu yaparız.
 
 
Sayın Yetkili

İzmir büyükşehir belediyesi tarafından ihalesi yapılan Opera Binası ile ilgili aşağıdaki sorularımın yanıtlanmasını talep ediyorum.

1-25 Eylül 2018'de tarihinde başlanan inşaatın son durumu nedir?

2-İhale sözleşmesinde ihale bitim tarihi nedir?

3-Bugüne kadar yüklenici firmaya ödenen net tutar nedir?

4-Sayıştay raporlarına yansıyan “BULGU 29: Opera Binası Yapım İşinde Konsorsiyum İçin Elzem Olan Özel Ortağın Hakkının Uzman Olmayan Ortağa Devredilmesi Kurum ihalelerinde yapılan incelemelerde, 2017/121222 ihale kayıt numaralı “İzmir Opera Binası Yapılması” yapım işinde sahne mekaniği işleri özel uzmanlık gerektirdiği için iş A ve B olmak üzere iki kısma bölünmüş olup her iki kısım içinde iş bitirme belgesi verilmesi şartı konulmuştur.., İdarenin ihalesini gerçekleştirdiği opera binası yapım işinde ihale, A kısmı bina yapımı, B kısmı ise sahne mekaniği olmak üzere 2 kısma ayrılmıştır. Sahne mekaniği işleri özel uzmanlık gerektirdiği için idare tarafından her iki kısım içinde ayrı ayrı iş bitirme belgesi talep edilmiştir…,”

İhale şartnamesine aykırı uzman olmayan ortağa devredilmesi konusunun net açıklaması nedir?

5- 327 Milyon 490 Bin TL veren şirket yerine, İhale 429 Milyon TL teklif veren istekli üzerine neden bırakılmıştır?

6-İhale şartnamesine aykırı olan tüm işlemler hakkında belediye tarafından iç denetim yapılmış mıdır?
 
 
 
Başvurunuza istinaden "İzmir Opera Binası Yapılması" işi ilgili sorularınıza ait cevaplar aşağıda maddeler halinde verilmiştir;
 

 
1) İksa ve zemin iyileştirme tamamlandı. Hafriyat işleri %90 oranında tamamlandı. Kaba yapı işleri %40 oranında tamamlandı. Elektrik ve mekanik imalatlar devam ediyor.
 
2) Söz konusu işin bitim tarihi 25/11/20/2021 olup süre uzatımı dahil 08/02/2023’tür.
 
3) 159.296.252,35 TL’dir.
 
4) 17/1/2019 tarihli ve 7161 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 32 nci maddesi ile 5/1/2002 tarihli ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa eklenen "Sözleşmelerin Tasfiyesi veya Devri" başlıklı geçici 4 üncü maddesi uyarınca yüklenici sözleşme devrine başvurmuş, başvuru hakkında Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygun görüş verilmesi üzerine devir gerçekleştirilmiştir.
 
5) İhaleye toplamda 5 adet firma katılım sağlamış olup ihale tek geçerli teklif sahibi olan ÇAĞDAN MÜH. MÜT. SAN. VE TİC. A.Ş. WAAGNER-BIRO AUSTRIA STAGE SYSTEMS AG Konsorsiyumu uhdesinde kalmıştır.
 
6) İhale şartnamesine aykırı işlem yapılmamıştır. Bu konuda yapılmış iç denetim incelemesi bulunmamaktadır.