Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Sayın Kayalar İddiaların Araştırılması..,

Menderes Cumhuriyet Savcılığı'na Suç duyurumuzu yapacağız!!!

 

 

 
T.C
İZMİR MENDERES CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA

Menderes Belediyesi’nin yeni seçilen Başkan ve yönetim kadrosu göreve geldiği günden bu yana, Hizmet Araçları Kiralama (Çöp, park bahçe, fen işleri, destek hizmetleri...) ihalelerinde uyguladıkları usul ve yöntemler, teknik şartname hazırlanması, araç model ve işlev seçimleri, tahmini maliyet belirleme teklif alımları, abartılı maliyet belirlenerek ihalenin sonuçlanma fiyatlarının çok yüksek olmasını sağlamak (2020 ve 2021 yılları) bir yıl içerisinde 18 milyondan daha fazla paraların belediyeden sadece “Araç Kiralama” bedeli olarak (2020 yılı) çıkmasına sebep olmak gibi birçok usulsüz ve suç olacak uygulamaları hakkında Temiz İzmir Derneği ne gelen iddialarının araştırılması yine iddialarda yer alan;
Sadece 2020 yılında en az 10 milyon fazla para ödenmesi için ihale şartnamesi ve maliyet hesabı kasıtlı hazırlanmıştır iddiaları
Menderes Belediyesi’nden 10 milyondan fazla para birilerine aktarılmıştır. İddiaları
2020 yılında Teknik Şartname, tahmini bedel belirlenmesi, piyasa ile ödenen paraların karşılaştırılması, suçun ve suçluların belirlenerek cezalandırılmasını Temiz İzmir Derneği adına talep ederim. 
Basın yayın yoluyla ikazlarımıza ve uyarılarımıza rağmen, 
Yine iddialarda yer alan bazı meclis üyelerinin uyarılarına rağmen bu usulsüzlüğe devam edilmiştir. İddialarının araştırılması. 
Belediye Başkanı Mustafa KAYALAR ihale sürecini hazırlayan ve her işi kurgulayan (tüm belediye memurları biliyor iddiaları)
Yine iddialarda yer alan “Erol AKIN, Temizlik İşleri Müdür Vekili, bu sürecin büyük kısmında yer ve rol alan Özel Kalem Müdürü ve Destek Hizmetleri Müdür Vekili Güray ŞENÖZLÜLER, ilgili başkan yardımcıları ve müdürleri bu suçu organize olarak hazırlamışlar rol veya pay almışlardır.” Şeklinde birden fazla gelen iddiaların araştırılması. 
2021 yılının Araç Kiralama İhalesi de zamanında ihaleye çıkılmamıştır. Sürekli basın yayın yoluyla takip ettiğimizi kamuoyuna ve belediye yetkililerine duyurduk. 
Bu yayınlardan tedirgin olduklarından dikkatimiz dağılır, başka yöne kayar diye ihaleyi oyaladılar. Şeklinde gelen iddiaların da araştırılması. 
Kasım-Aralık da olması gereken ihaleler Ocak 18, Mart, Nisan aylarına hangi nedenden dolayı sarkıtıldı? 
Okuyucularımızdan gelen ihbarların özünde; Teknik Şartnamenin ve tahmini maliyetin yine abartılı, düzmece ve birilerine hizmet etmek için hazırlanmış olduğunu kirli göründüğünü, Belediyeye büyük zararlar getirecek şekilde kurgulandığı haberlerini uygun bir dille kaleme aldık.
17 Ocak 2021 Pazar tarihli gaze-temiz.com yazımız 22 Ocak 2021 Cuma tarihli gaze-temiz.com yazımız 23 Aralık 2020 Çarşamba tarihli gaze-temiz.com yazımız Bağıra bağıra defalarca uyardık. Buna rağmen ihaleleri devam ettirdiler, yaptılar. 
Meclis üyelerinin uyarıları, basın yayınları, gazetemizin suç duyurusunda bulunacağız yazılarına rağmen süreç devam etti. 
EKAP 16.04.2021 tarihli kararı ile ihaleyi iptal etti. İdare yetkilisi, Destek Hizmetleri Müdür Vekili Güray ŞENÖZLÜLER bilgi yazısında “yapılan inceleme sonucunda yaklaşık maliyetin yanlış hesaplandığı tespit edilmiştir ve sehven hata yapılmıştır” demiştir. (Ektedir) 
Sehven 100 yerine 1000 yazarsın sıfır fazla konulur ve herkes anlar. 2.735.600.00 TL olması gereken miktar fiyat 10.484.882.64 TL olarak belirleniyorsa, teklifleri buna göre kurgulanıyorsa bu sehven değildir bu KASTEN’DİR! 
22 Nisan 2021 Perşembe tarihli gaze-temiz yazımız. 2.5 milyonluk işe yanlışlıkla 10.5 milyonluk ihale keşfi hazırlanmaz, çünkü 10.5 milyona göre dosyaya teklifler yerleştirilmez. Bunları yapanlar suç işlemişlerdir.” Yanlış hazırlanmış” demekten başka savunmaları yoktur. 
Suçüstü durumu çok net ortaya çıkmış mıdır?
Tüm bu iddialarda yer alan Menderes Belediyesi’nin 10 milyonu iç edilmiştir. 
Sonuç;
İddialarda yer alan detayların incelenmesi, iddialarda yer alan bilgiler doğrultusunca. Suçluların belirlenerek cezalandırılmasını ve Belediye’nin uğradığı zararların suçlulardan alınarak kamuya iade edilmesini saygılarımızla arz ve talep ederken Menderes Savcılığı’na elimizde olan tüm dokümanları Savcılığın istemesi üzerine teslim edeceğiz

Temiz İzmir Derneği Adına
Başkan Nivent Kurtuluş