Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

SEHVEN HATA YAPILMIŞ!

Tunç Soyer Bu sorulara yanıt verecek mi dersiniz?

 

Büyükşehir belediyesine,

 

Cimer üzerinden 13.01.2021
 
Tarihinde sorduğumuz soru;
 
Sayın yetkili
 
İzmir büyükşehir belediyesi tarafından bastırılan Bizİzmir Dergisi hakkında aşağıdaki sorularımın yanıtlanmasını istiyorum,

1-18 Eylül 2020 tarihinde yapılan ihale sonucuna göre 314.000.- TL ödenen ihalede toplam kaç adet dergi basılmış ve kaç ay için geçerlidir?
 
2-Bizİzmir Dergisini yayına hazırlayan Evliya Çelebi Yayıncılık A.Ş. ile İBB tarafından ile herhangi bir ihale var mı?
 
3-Evliya Çelebi Yayıncılık A.Ş ile ihale varsa ne bedelle ihale yapıldı?
 
4-Evliya Çelebi Yayıncılık A.Ş. İle İBB arasında ihale yok ise bedelsiz olarak mı Bizİzmir Dergisini yayına hazırlamakta?
 
Yukarıdaki sorularımın maddelere ilişkin cevaplanmasını istemekteyim.
 
Sorularımıza İBB''nin yerine CİMER cevap verdi
 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yaptığınız başvurunuz incelenmiştir.
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun "İstenecek bilgi veya belgenin niteliği" başlıklı 7’nci maddesinde yer alan “Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler.” hükmü uyarınca talebiniz karşılanamamıştır. Bilgi edinme talebi reddedilen başvuru sahibinin yargı yoluna başvurabileceği, yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren on beş gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna yazılı başvuru yolu ile itiraz edebileceği hususunda bilgilerinize sunulur.
Bu cevap üzerine CİMER'E tekrar sorduk;
 
Sayın Yetkili
 
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 13.01.2021 tarihinde yapmış olduğum 2100225513 sayılı başvurunuz 07.03.2021 tarihinde CİMER tarafından cevaplanan yanıt 4982 yasa kapsamına aykırıdır.
 
CİMER Yönetmeliğinin 41. Maddesinde,
 
“Türk Ceza Kanunu’na göre dilekçenin hukuki bir neden olmaksızın kabul edilmemesi suçtur.”
 
“.,tüm başvurular, ilk olarak İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevli CİMER kullanıcıları tarafından okunup ilgili kurumlara sevk edilmek suretiyle işleme alınmaktadır.”
 
Sorularım ilgili yere gönderilmeksizin Cimer tarafından cevaplanmış olması yasaya aykırıdır. Ayrıca İzmir büyükşehir belediyesi tarafından cevaplanması gereken sorularıma “Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler.” hükmü uyarınca talebiniz karşılanamamıştır. Cimer nereden biliyor İzmir büyükşehir belediyesinin araştırma yapamayacağını ben kamu ihalesinde yer alan bir ihaleyi sordum. Dolayısıyla soruma cevap verilmesi gerektiğinden konunun ivedilikle cevaplanması gerekmektedir.
 
Sorumuz dün akşam CİMER yanıtladı;
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz 2101153528 sayılı başvurunuz incelenmiş olup; 2100225513 sayılı başvuru cevabının sehven gönderildiği anlaşılmış olup .Anlayışınız için teşekkür eder,saygılarımızı sunarız.
Biz sorumuzu Ocak 2021tarihinde sorduk,
Mart 2021 deCimer belediye adına cevap verdi,
İtirazımız üzerine Mayıs sonunda "SEHVEN" denildi,
Bu nasıl bir hatadır?