Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Yasa ve mevzuata..,

Uygun mu?


Güzelbahçe belediyesinde,


Neler oluyor (1)


Yazı dizimizin ilk bölümünde,


Yer alan;


Güzelbahçe ilçesinde,


Bulunan büyük Migros'un,


Hemen yanında bulunan Oto Yıkama ile ilgili,


Uzun zamandır ibarlar almaktayız,


İhbarlar, birden fazla olunca

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildireceğiz,


Hazırladığımız dilekçeyi sizlerle paylaşıyoruz,

 

TC
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlarına
 
Güzelbahçe ilçesi Yalı Mahallesi 264 sokak 1 numaralı yerde mevcut olan MİGROS binasının 264 sokak cephesinde mevzuatın gerektirdiği şartlar oluşmadan usulsüz olarak işyeri ruhsatı verilen Beni Yıka adlı oto yıkama işletmesinin gerekli tedbirleri almadan sundurma altında açık olarak yıkama
yaptığı konutların arasında yerleşik alanda toplum ve çevre sağlığını hiçe sayarak faaliyet gösterdiğinden çevre sakinlerini de rahatsız ve mağdur etmektedir.
Beni Yıka adlı oto yıkamacısına verilen işyeri ruhsatı mevzuata aykırı olarak verilmiştir.
1- Oto yıkamacı ruhsatı verilen Migros ana binasının 264 sokak cephesinde olan yer 2014 yılı uydu görüntüsü sokak görünümünde de görüldüğü gibi otopark alanı olarak düzenlenmiş ve otopark olarak kullanılmakta iken oto yıkamacı işyerini oluşturmak için buraya sundurma yapılarak otopark alanı yok edilmiştir. Bu da mevzuata aykırıdır.
2- Yerleşik alan içerisinde oto yıkamacı olacak yerin kapalı alan olması gerekir. Sundurma yağmurdan ve güneşten korunmak için yapılan üç tarafı açık örtüdür. Sundurma altına oto yıkamacı işyeri ruhsatı verilmesi mevzuata aykırıdır.
3- Sundurma altının bir kısmının da duvarlarla kapatılarak 2 oda oluşturulması mevzuata aykırıdır.
4- Oto yıkama işyeri ruhsatı verilen sundurma Migros ana binasının bir eklentisidir. Bağımsız bir bölüm değildir. Buraya mahsus bir yapı kullanma izni verilemeyeceği için buraya işyeri ruhsatı verilmesi de mevzuata aykırıdır.
5- Bağımsız bir bölüm olmayan sundurma altına İzsu'dan atık su ve deşarj izni alınamayacağı için verilen işyeri ruhsatı mevzuata aykırıdır.
6- Oto yıkamacı işyeri ruhsatı verilen alan Migros ana binasının eklentisi olup tek bağımsız bölüme nasıl olur da hem Migros Market işyeri hem de oto yıkamacı işyeri ruhsatı verilir? Bunun için oto yıkamacı işyeri ruhsatı mevzuata aykırıdır.
7- Oto yıkamacı sundurma altında yapıldığından panjurla kapalı alan süsü verilse dahi çevre sağlığı ve gürültü ölçümü yönünden uygun değildir.
8- Oto yıkama işyeri ruhsatı verilen sundurma Migros binasının eklentisi olup bağımsız bölüm olmadığından buraya UKOME görüşü alamayacağı için verilen oto yıkama işyeri ruhsatı mevzuata aykırıdır.
9- Oto yıkama işyeri ruhsatı verilen sundurma Migros ana binasının bir eklentisi olduğundan yalnızca sundurma altına ayrıca bir itfaiye raporu verilemeyeceği için oto yıkamacıya verilen işyeri ruhsatı mevzuata aykırıdır.
Bahse konu oto yıkamacı işyeri ruhsatı verilen yer ruhsat verildiği tarih itibari ile yasal mevzuata uygun olmadığından bahse konu işyeri ruhsatının verilmesini sağlayarak suç işleyen
Belediyenin Ruhsat Müdürü, İmar Müdürü, Yapı Kontrol Müdürü ve imzası olan diğer kamu görevlileri yalnızca sundurma altına ayrıca bir itfaiye raporu verilemeyeceği için oto yıkamacıya verilen işyeri ruhsatı mevzuata aykırıdır.
Yukarıda sıraladığım maddelerde yer alan konular Temiz İzmir Derneği’ne gelen ihbarlardır.  
Bahse konu oto yıkamacı işyeri ruhsatı verilen yer ruhsat verildiği tarih itibari ile yasal mevzuata uygun olmadığından bahse konu işyeri ruhsatının verilmesini sağlayarak suç işleyen Belediyenin Ruhsat Müdürü, İmar Müdürü, Yapı Kontrol Müdürü ve imzası olan diğer kamu görevlileri hakkında yasal işlem yapılmasını talep ederim.

Temiz İzmir Derneği

 

Nivent Kurtuluş

 

Oto Yıkama başrolde mi bilmiyoruz!