x
     
11.08.2014 22:15:12
Okunma: 6298
2 Yorum

Nivent Kurtuluş nivents@yahoo.com
SUMO BAR GERÇEĞİ

 

Geçtiğimiz günlerde, “yetkililer bu konuda ne yapıyor” başlığı altında bir haber yayınlamıştık. Bu konu hakkında kendi köşemden ayrıntıları anlatacağım yazılmıştı.

 
Elimde incelenmek üzere o kadar çok dosya var ki, sıralamakta oldukça zorlanmaktayım. Yazışmalar, şikâyetler onların takibi derken gün inanın yetmiyor. 
 
Bildiğiniz üzere bugüne kadar incelemeden çalakalem duyumlar üzerine hiç bir şey yazmadım. Gaze-temiz.com’a  bir okuyucumuz yorum yazmış,”Tanıtımını verdiğiniz ya da önümüzdeki süreçte onu da yazacağım dediğiniz bazı konuları sonradan haber portalınızda görmüyoruz. Örneğin Seferihisar Belediyesi. Unutmadınız umarım...”
 
Seferihisar Belediyesi için, mülkiye müfettişine ifade verdiğimi yazmıştım, keşke soruşturmalar çabuk bitse de, sizlerle bunları paylaşsam. Ne yazık ki, bu bir süreç beklemedeyim. 
 
Neyse biz konumuza dönelim.
 
Önceki adı “Öküz” şimdi ki adı “Sumo Bar bahse konu mekân, İzmir Mülkiyeliler Birliği’ne ait. 
 
Mülkiyeliler Birliği, İzmir Valiliği İl Özel İdaresi ve Konak Belediyesi katkılarıyla binasını tadil ettiriyor, konuşma tutanaklarında 700 Bin TL yazışmalarıma göre, bana bildirilen tutar 530 Bin TL civarında. 
 
Bahse konu bina tarihi bina, elbet Konak Belediyesi ve İl Özel İdaresi sorumlulukları gereği tarihi binaların yaşaması için katkı koyacak. 
 
Buraya kadar her şey uygun.
 
Ancak, Mülkiyeliler Birliği kendi kullandıkları binayı tadil ettirmiş olsaydı. Ya da kendi lokalleri için devletten yardım alsalardı hiç problem yoktu. Ne yazık ki günde üç yüz dört yüz kişinin tepindiği, pardon dans ettiği, tarihi binada hafta sonları ise, neredeyse 750 kişinin doldurduğu kulakları sağır eden bir mekânın üst katında hala Mülkiyeliler Birliği tabelasının bulunmasını, Mülkiyeliler Birliğine nasıl yakıştığını tartışmaya açmayacağım.
 
Aslına bakarsanız, sadece tabelasının bulunduğu kendilerinin orada bulunmadığı kanaatindeyim.  
 
Mülkiyeliler Birliğinin, kamu kurumlarından alınan tadilat parası amacına uygun kullanılmış mı, kullanılmamış mı asıl sorun burada. 
 
Mülkiyeliler Birliği biz binamızı korumak adına bu parayı aldık, yoksa bina yok olacaktı. Diye bir savunma yapabilir, bende o zaman derim ki, bu nasıl bir koruma binaya her gün yüzlerce kişi girecek, bir elinde alkol diğer elinde sigara umurumda mı dünya, pardon yanlış yerde kullandım, bir elimde cımbız, bir elimde ayna olacaktı. Lakin bence aralarında bir fark yok gibi.
 
Mülkiyeliler Birliğine verilen paranın %80’ni İl Özel İdare %20 Konak Belediyesinden çıkmış. Elbet, başlangıç aşamasında istenen talep çok uygun. Tarihi binaları korumak devletin görevi.
 
Peki devletin kasasından çıkan 530 Bin TL amacına uygun kullanılmış mı kullanılmamış mı, bunun takibi kimde? 
 
Kültür varlıklarına harcanan paranın takibi, işin yerinde yapılıp yapılmadığı ve ayrıca işin projeye uygun olup olmadığı konusunda en yetkili mercii kim? 
 
Önce İl Özel İdaresi, sonra Konak Belediye Başkanlığı değil mi sizce? 
 
İl özel idaresi teşkilâtı MADDE 35. — İl Özel İdaresi; Genel sekreterlik, malî işler, sağlık, tarım, imar, insan kaynakları, hukuk  işleri  birimlerinden  oluşur.  Genel sekreter, il özel idaresi hizmetlerini vali adına ve onun emirleri yönünde, mevzuat hükümlerine, il genel meclisi ve il encümeni kararlarına, il özel idaresinin amaç ve politikalarına, stratejik plan ve yıllık çalışma programına göre düzenler ve yürütür. Bu amaçla il  özel idaresi  kuruluşlarına  gereken emirleri verir ve bunların uygulanmasını gözetir ve sağlar.
 
Peki, bu görevler layıkıyla yapılmış mı? 
 
Görülen o ki pek yapılmışa benzemiyor, çünkü tadilatı yapılan yerde, SUMO BAR var.
 
Bu konunun incelenmesi için ilgili yerlere yazışmalarımı yaptım. Ve inanıyorum ki gereken yapılacaktır.
Lütfen aşağıdaki linki tıklayın, olayın vahametini anlayın.  
 
http://www.mulkiye.org.tr/belgeler/09062012.pdf 
 
Notlarım;
1- Gaze-temiz.com da yayınlanan “Olmadı Sn İnce” başlığı ile yayınlanan yazıdan sonra CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan beni aradı yazıya ilişkin,”Kesinlikle kamudan hiçbir iş almadım. Elektrik Mühendisiyim ve siyaseti toplum için yapan bir kişiyim” dediler. Böylece bu konu aydınlığa çıktı. Kendilerine teşekkür ediyorum.
2- İZULAŞ Yönetim Kurulundan Pervin Şenel Genç İstifa etmiş. Yerine Z.Gül Şener Yönetim Kurulu Başkanı olarak gelmiş. Küçük bir hatırlatma Pervin Şenel Genç, Genel sekreter olmadan bu değişim yapılmış.
3- Cumhur Başkanlığı seçimlerinden önce, Kocaoğlu bildiğiniz üzere tüm ilçe belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirmişti, bu toplantıda başkanlar ne istedi dersiniz?
 

Etiketler:

Misafir - 16.08.2014 11:31:57

  • Muhterem Aydın
  • Ellerinize sağlık başta sitenizin içeriği ve sizin yazılarınız bizlerde bağışıklık yarattı. Kolay gelsin yolunuz açık olsun
  • Misafir - 12.08.2014 09:00:19

  • Takdir
  • Takdirlerimiz size Sn. Nivent Kurtuluş. Şevkinizin ve enerjinizin azalmamasını dileriz. Sevgilerimizle.
  • Yazarın Diğer Yazıları