Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Bilgi Edinme Sorularımız..,

Gecikmeli de olsa geldi!!!


Menderes belediyesine,

14 Şubat tarihinde sorduğumuz,

Sorulara yanıt alamayınca,

Dernek üyelerimiz yanıt alamadığımız,

Sorulara yönelik tekrar BEDK yazı yazalım dediler,

Belediyeyi arayalım, belki bu gün gelir dedim,

Belediyenin yazı işleri departmanını aradım,

Yazımızın hukuk departmanında olduğunu öğrendim,

Hukuk departmanını aradım imzada olduğunu öğrenince,

Bu gün saat 16.00 kadar gelmediği takdirde,

BEDK yazı yollayacağız,

Saat 16.00 olmadan hemen yazımızın cevabı geldi,

Soru ve cevaplara geçmeden önce,

Aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşacağım,

Neden sorularımız hukuk departmanında?

Hukuk Servisi Müdür V. Uzman Çavuş,

Menderes ilçesinde avukat yok mu?

Şimdi sorduğumuz soru ve cevapları sizlerle paylaşalım;

Menderes Belediye Başkanlığı'na

1- Menderes Belediyesi 2019 - 2020 - 2021 - 2022 yıllarında AVRASYA Anket Şirketine ve diğer kamuoyu araştırma şirketlerine , hangi konularda kamuoyu araştırmaları yaptırılmıştır, belediye kasasından ne bedel ödemiştir?

Sayın Nivent KURTULUŞ:

1-Belediyemizce Avrasya anket şirketi ile bir çalışma gerçekleştirilmemiştir.

Bunun dışında  BUPAR PİYASA AR. DAN. SAHA A.HİZ.M.SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.’ ne ait Belediyemiz tarafından yapılan hizmetler, yapımına başlanmış veya tamamlanan projelerle ilgili memnuniyet anketi yapılması konulu araştırması için 08.03.2019 tarihinde 50.000,00 TL ve 27.01.2021 tarihinde 25.467,50 TL ödeme yapılmıştır.  

NK OBJEKTİF ARAŞTIRMA TİC.LTD.ŞTİ’ne ait Menderes Halkının COVİD-19 pandemisiyle ilgili beklenti ve memnuniyetlerinin ölçülmesi konulu araştırma için Belediyemizce 02.12.2021 tarihinde 80.000.00 TL ödenmiş olup bakiye 54.609,80 TL borcumuz bulunmaktadır. 

KAYA ARAŞTIRMA EĞİTİM DANIŞMANLIK LTD.ŞTİ.’ ne ait Menderes Halkının Menderes Belediyesinden Beklentileri ve Menderes Belediyesinin Hizmet Kalitesinin Ölçümü Araştırması için 01.03.2021 tarihinde 134.609,50 TL ödeme yapılmıştır.

2- 13.08.2021 tarihli  Çukuraltı Mahallesi 95 Ada 10 Parsel de bulunan yer ile ilgiliMustafa Kayalar imzalı yazıda; "..,Başkanlık oluruyla 6 ay süre verilmiştir"ifadesi İmar mevzuatına aykırıdır. Başkanlık oluruyla 6 ay süre hangi yasaya göre verilmiştir? Ekte başkanın imzalı metni vardır.

Cevap; İlçemiz Özdere Çukuraltı Mahallesi 95 ada 10 parselde bulunan kaçak yapı ile ilgili olarak gerekli encümen kararları alınmış ve vatandaşa tüm tebligatlar yapılmıştır. Vatandaşın kanser hastası olduğu ve kemoterapi aldığını gösteren sebeplerle birlikte kurumumuza dilekçe vermesine istinaden telafisi mümkün olmayan sonuçların doğmaması açısından vatandaşa 6 ay süre verilmiştir. Bununla birlikte söz konusu kaçak yapıyla ilgili olarak hukuki sürecin tamamlanmasına müteakip yıkım işlemi 18.11.2021 tarihinde Belediyemizce gerçekleştirilmiştir.

3-Gazeteciler gününde dağıtılan promosyonlar ne bedel ile alınmıştır? Toplam kaç adet dağıtılmıştır?

Cevap; Gazeteciler Günü’nde dağıtılan promosyonlar ile ilgili olarak;  Bahse konu promosyonlar, Gazeteciler Günü’ne özel olarak alınmamış olup; İçişleri Bakanlığı’nın 25.4.1984 gün ve 27302 sayılı onayı ile yürürlüğe giren ‘’BELEDİYE BÜTÇESİNDEN YAPILACAK TEMSİL, AĞIRLAMA VE TÖREN GİDERLERİ YÖNERGESİ’NE’’ uygun olarak Belediyemiz Temsil giderleri kapsamında Yönergenin 4.maddesinde belirtilen gerçek ve tüzel kişilere ihtiyaç duyulan anlarda verilmek üzere belirtilen zamandan öncesinde alımı yapılmıştır. Elimizde kalan yaklaşık 50 adet promosyon ürünün dağıtımı yapılmıştır.

Sorularımıza verilen yanıtları yorumlamadan geçmeyelim;

Üç yılda halkın parasından yaklaşık 350 Bin TL, ne kadar başarısız olduğunu öğrenmek için halkın cebinden para  harcanmış,

Halbuki  Menderes halkı  ulaşılması  zor olan bir halk veya çok büyük bir metropol değil,

Başkan gidip  bir kahveye oturup bir çay içse halkın ne düşündüğünü 5 dk. içinde öğrenir!

Halkın içine çıkmayan  mahkemelerden çıkmayan belediye başkanlarının  en başarılı  bulundu diye ilan edilmelerini görünce insan kamuoyu araştırma şirketlerine şüpheyle bakıyor haliyle.

2. madde de yer alan sorumuza verilen yanıt bize oldukça ilginç geldi,

Derneğimizin avukatına sorduk,

İlk tepkisi "anlamadım" oldu,

Tekrarladım "şaka ediyorsun" dedi,

Cevabı tekrarlayınca,

"Kanunda böyle bir şey yok."

Allah esirgesin bir kişinin kanser olması yıkımın ertelenmesine neden değildir,

Ayrıca  yıkımı yaptıklarına göre hasta iyileşmesi, yoksa Allah korusun  başka bir şey mi oldu da yıkım gerçekleşmiş diye insan sormadan edemiyor!

Belediyeler yasalara göre idare edilir,

3. maddede yer alan sorumuz eksik cevaplan mış, promosyonların ne bedelle hangi firmadan alındığının cevabı yok!

Sorumuzu yineleyeceğiz,

Bu arada Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna yolladığımız Menderes Belediyesinin borç miktarı konusunun neticesini beklemekteyiz.