Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Sayın Soyer Ekibiniz

Neden cevaplamıyor?

 

Büyükşehir belediyesine,
 
Sorduğumuz Bilgi Edinme,
 
Sorularımıza halen yanıt verilmediğinden,
 
Bu gün belediyeyi aradık,
 
Emlak Dairesinden Sedat bey ile görüştük,
 
Sorularımıza neden cevap verilmediği,
 
Konusunda ne yazık ki net cevap alamadık,
 
Sorularımızı bir kez daha sizlerle paylaşalım,
 
Cevaplanması zor sorular olmadığını sizlerde anlayacaksınız,
 
 
Sayın Yetkili
 
Aşağıdaki sorularımın maddelere ilişkin cevaplanmasını istiyorum.

1- PINARBAŞI PİSTİNİN İL ÖZEL İDAREDEN, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GEÇMESİNDEN SONRA İHALESİ YAPILDI MI?
 
2-PINARBAŞI PİSTİNİN İŞETMECİSİNİN KİRA KONTRATI VARMIDIR ?
 
3-İŞLETMECİNİN İZMİR BÜYÜKŞEHİRE NE BEDEL ÖDEMEKTEDİR. BU ÖDEMENİN KANUNİ KARŞILIĞI VAR MIDIR? İŞLETMECİ ÖZEL BİR ŞİRKETE HAFTANIN 5 GÜNÜ KİRAYA VERDİĞİ VE KİRA BEDELİNİN BÜYÜKŞEHİRE ÖDEDİĞİ BEDELDEN 4 KAT FAZLA OLDUĞU DOĞRUMUDUR?
 
4-İŞLETMECİ 2015 YILINDAN BU YANA İHALESİZ VE KİRA KONTRATI OLMADAN NASIL FALİYET GÖSTERMEKTEDİR? 
 
5-İŞLETMECİ PINARBAŞI PİSTİNE NE KAZANIMLAR KATMIŞTIR? ŞU ANKİ HALİYLE TRİBÜNLER VE SOSYAL TESİSLER HARABE HALİNDE GÖRÜLMEKTEDİR. Büyükşehir belediyesi denetimlerini yapmıyor mu? 
 
6-SAYIŞTAY RAPORUNDA YER ALAN ''İzyarış Ltd Şti ile gerek İzyarış Ltd Şti’nin kiracısıyla yapılan kira sözleşmelerinde pistin kullanılması için yapılacak temizleme, bakım onarım ve ıslahın kiracıya ait olduğu hüküm altına alınmıştır. Ancak yapılan tahsis sonucunda pistin güzergahı değiştirilmek zorunda bırakılmış ve idare tarafından pistin bir kısmı yeniden yapılmış olup kalan kısım içinde kiracı tarafından yapılması gereken tadilat zorunlu hale getirilerek idare tarafından yapılmıştır.''
 
BURADAKİ DURUM KAMU ZARARI OLUŞTURMUŞMUDUR?
 
7-YİNE RAPORDA GEÇEN '' Mezkur Kanun’un “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8’inci maddesinde; “Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili
olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.” Denilmektedir. Büyükşehir belediyesi hukuka ve ihale kanununa uygun olarak mı bu yeri verdi?
 
8-Kulanım suresi bittiği tarihte ihalesi yapılmayan yerden aylık net olarak ne bedel almaktadır?
 
9-İhalesi yapılmayan taşınmazda hangi nedenden dolayı tahliye işlemleri başlamamıştır?
 
10-Sayıştay raporunda yer alan ".,kiracı tarafından yapılması gereken tadilat zorunlu hale getirilerek idare tarafından yapılmıştır.'' Neden ve hangi gerekçe ile tadilatı büyükşehir belediyesi yapmıştır?