Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Ne kadar ecrimisil alındığını

Yazmak bu kadar zor mu?

 

İzmir büyükşehir belediyesine,

Pınarbaşı Yarış Pisti ile ilgili,
 
Sorduğumuz sorulara gelen,
 
Cevapla ilgili bir haber paylaştık,
 
İhalesiz Ecrimisil Ödemekle Kamu Zararı Oluşmuyor mu?
 
https://www.gaze-temiz.com/ihalesiz-ecrimisil-odemekle/HaberDetay/5735
 
Haberimizden sonra,
 
Ödenen ecrimisil ile ilgili,
 
Sorularımızı sorduk,
 
Halen bir cevap beklemekteyiz,
 
Ne kadar ecrimisil alındığını yazmak bu kadar zor mu?
 
Yoksa ecrimisil alınmıyor mu?

Sayın yetkili
Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığından gelen Sayı : E-83870533-756.02-83224 sayılı cevap eksik geldiğinden soruları yineliyorum.
8-Kulanım suresi bittiği tarihte ihalesi yapılmayan yerden aylık net olarak ne bedel almaktadır?
Bu sorumun yanıtı verimemiştir.Belediyeye ödenen net tutar nedir?
9-İhalesi yapılmayan taşınmazda hangi nedenden dolayı tahliye işlemleri başlamamıştır?
gelen yanıtta;
2020 yılı ile 2021 yılının bir kısmında yarış organizasyonu gerçekleştirilememesi nedeniyle kiralama ihalesi yapılmamıştır. Ancak bu süreçte kiralama sözleşmesinin sonlanması ile birlikte söz konusu alan için fuzuli şagil işletmeye, piyasa koşullarında kira bedeli karşılığı ecrimisil uygulaması gerçekleştirilmiş, fuzuli şagil işletme de bu bedelleri Belediyemize ödemiştir. 
bu alanda sadece yarış organizasyonları yapılmadığı günlük kiralamaların yapıldığı ve saati 1000TL'den kiralama yapıldığı bilinmekteyken bu alanda yarış organizasyonu yapılmadığı süre içerinde ihale yapılmayacak mı?

10-Sayıştay raporunda yer alan ".,kiracı tarafından yapılması gereken tadilat zorunlu hale getirilerek idare tarafından yapılmıştır.'' Neden ve hangi gerekçe ile tadiladı büyükşehir belediyesi yapmıştır?
İşgalcinin tadilatının yapılması yasalara aykırıdır. İzmirlinin parasını bu şekilde harcama yetkiniz yok. tahliye ederseiniz sonra tadilatı yaparsınız.

Gelen yanıta;
"Ancak 2021 yılı sonunda Türkiye Motosiklet Federasyonu ile Türkiye Otomobil Federasyonlarının Belediyemize yaptığı başvurular ile Ülkemizde başka hiçbir kentte yarışılabilir bir yarış pisti olmaması, ulusal yarış takvimlerinin yayınlanması ve organizasyonların yapılması nedeniyle alanın yarış pisti olarak kalması ve tahliye edilmemesi talep edilmiş, 2022 yılı için Federasyonlarca düzenlenen ve Bakanlık tarafından onaylanan yarış takvimleri kapsamında gerek motosiklet gerekse otomobil yarışlarının yapılabilmesi için Belediyemizce tahliye işlemi, 2022 yılı yarış takvimi bitimine kadar ötelenmiş olup, 2022 yılının son çeyreğinde alandaki fuzuli şagil işletme tahliye edilerek, bahse konu bölge imar planı amacına göre halkın kullanımına hazır hale getirilecektir. "
Türkiye Otomobil Federasyonlarının Belediyemize yaptığı başvuruların bir örneğini istemekteyim.
Yukarıdaki sorularımın bekletilmeden ivedi bir şekilde yanıtlanmasını istiyorum.
         
Nivent kurtuluş