Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

Bu Seyahatlerin İzmir'e Ne Katkı..,

Sağladığı Tartışılır!!

 

Ekim ayında,
 
Yapılan yurtdışı seyahatleri,
 
Kasım meclis gündemine gelmiş,
 
Ekim ayında epey bir gezilmiş!

XII. ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA YAPILAN YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRMELER
 
1. İzmir Büyükşehir Belediyesi Peynircioğlu Deresi Ekolojik Koridor Projesi ile (World Green City Awards 2022 (World Green City Awards 2022), İklim Değişikliği kategorisinde en iyi 3 proje arasına girmiştir. Kore'nin Jeju kentinde 13 - 15 Ekim 2022 tarihleri arasında IUCN Liderler Forumu'nda düzenlenen Ödül Seremonisinde İzmir Büyükşehir Belediyesine plaket takdim edilmiştir. 13 – 15 Ekim 2022 tarihleri arasındaki önerge ekinde programı yer alan ödül töreni, toplantı ve panellere katılım sağlamak ve Suncheonman International Garden Expo 2023 alanında teknik gezi ve incelemelerde bulunmak üzere; 11 - 17 Ekim 2022 tarihleri arasında Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Vahyettin AKYOL ve Yapı İşleri Dairesi Başkanı Murat YENİGÜL katılım sağlamışlardır. Söz konusu program dâhilinde adı geçen personellerin uçakla gidiş-dönüş ulaşım masrafları, şehiriçi ulaşım, konaklama, iaşe, müze konferans ve teknik gezi katılım ücretleri ile diğer tüm giderleri (yurt dışı seyahat sigortası, yurt dışı geçerli PCR test ücreti, yurt dışı çıkış harcı vb.) Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Vahyettin AKYOL için Proje Yönetim ve Koordinasyon Şube Müdürlüğünün Yurtdışı Geçici Görev Yollukları Harcama Kaleminden, Yapı İşleri Dairesi Başkanı Murat YENİGÜL için ise Yapı İşleri Şube Müdürlüğünün Yurtdışı Geçici Görev Yollukları Harcama Kalemi Bütçesinden karşılanmıştır. Her iki personel için alınan Başkanlık Olur’u, kişiye özel davetiyeler, ödül tören programı, anı fotoğrafı ve ödül yazısı yazımız ekinde sunulmuştur. Sayın Meclisimizin bilgilerine arz ederim. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (Etüd ve Proj.Dai.Bşk.E.1004440)

2. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından Yeşil Şehirler Programı kapsamında Türkiye'de dâhil edilen ilk kent olarak İzmir, Yeşil Şehir Eylem Planı (İzmir YŞEP) hazırlanmıştır. EBRD, program kapsamında dâhil olan tüm şehirlerin katıldığı, yeşil fonlardan yenilikçi teknolojilere ve sürdürülebilir altyapı yatırımlarına kadar, kentsel zorluklarla en iyi nasıl başa çıkılacağını ve şehirler ve sakinleri için daha iyi, daha sürdürülebilir ve dirençli bir geleceğin nasıl güvence altına alınacağını ile ilgili konuların tartışılacağı Avusturya'nın Viyana şehrinde EBRD Yeşil Şehirler Yıllık Konferansı    20 - 21 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenmiştir. Konferansa Belediyemizin uygulamalarını tanıtmak ve temsil etmek üzere İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü'nde Mühendis olarak görev yapan Dr. Çağlar TÜKEL 19 - 22 Ekim 2022 tarihleri arasında katılım sağlamış olup, konaklama, uçakla gidiş-dönüş yol ücreti EBRD tarafından, pasaport ücreti, alan vergisi, ulaşım ve günlük harcırah giderleri İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü Bütçesinin Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu tertibinden karşılanmıştır. Sayın Meclisimizin bilgilerine arz ederim. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (İklim Değ. ve Sıfır Atık.Dai.Bşk.E.1003093)
 
3. Allison Transmission Firması ilgi (a)'da kayıtlı yazıları ile İtfaiye Dairesi Başkanlığımızdan 3 personelimizi 2-4 Kasım 2022 tarihleri arasında Macaristan- Szentgotthard şehrinde bulunan Allison Transmission Firmasına ait fabrika ve ACE (Allison Customer Experience) Centerı ziyaret etkinliğine davet etmektedir. Söz konusu ziyarette Allison Transmission Firmasının tarihi ile ilgili bilgiler verileceği, üretim tesisinin ziyaret edilerek personellerimizin Allison Transmission Firmasının donanımlı araçlarını test parkurunda kullanarak deneyimleyebilmesinin sağlanacağı ve etkinlik kapsamındaki uçak bileti, konaklama, transfer ve yeme içme gibi maliyetlerin ilgili firma tarafından karşılanacağı ilgi yazı ile belirtilmektedir. Bu doğrultuda; İtfaiye Dairesi Başkanlığımızdan İtfaiye Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdür V. Aydın MUTLU, Araç Ekipman Kontrol ve Takip Amiri Ayhan KOLDAŞ ve İtfaiye Amiri Ayhan SOYLU'nun 2-4 Kasım 2022 tarihleri arasında Macaristan- Szentgotthard şehrine gitmeleri uygun görülmüş; ancak yazının Daire Başkanlığımıza geliş tarihi dolayısıyla yazımız Ekim Ayı Meclis Toplantısına yetişemediğinden Başkanlık Olur'u alınarak personellerimiz belirtilen tarihlerde Macaristan-Szentgotthard şehrine gönderilmiştir. Konuyla ilgili alınan Başkanlık Olur'u yazımız ekinde sunulmuş olup Sayın Meclisimizin bilgilerine arz ederim. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (İtfaiye Dai.Bşk.E.1033996)
 
5. 24-29 Ekim 2022 tarihlerinde Macaristan'ın Budapeşte kentindeki Siemens Mobility Ulaşım Sistemleri A.Ş. firmasının Cer Merkezi DC Panolarının (750V Şalt Donanımı ve Kaçak Akım İzleme Sistemi) Fabrika kabul testlerine, ''İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F.Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi'' ve ''İzmir HRS Araç Depolama Tesisleri Yapım İşi'' kapsamında, Daire Başkanlığımız bünyesinde görev alan Elektrik Elektronik Mühendisi Fırat SÜMERKAN, Makine Mühendisi Cem HOROZ, Harita Mühendisi Osman BALIKAY, Harita Teknikeri Gürkan AYDOĞDU ve Elektronik Teknikeri Murat GÜLCEMAL katılmışlardır. Sayın Meclisimizin bilgilerine arz ederim. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (Raylı Sistem Dai.Bşk.E.1033758)
 
6. Cittaslow (Sakin Şehir), şehirlerin kendi kimliklerine sahip çıkmasını ve özgürlüklerinin korunmasını sağlamak, insanların birbirleriyle iletişim kurabilmeleri, yerel değerlere sahip çıkılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, tarihi ve doğal eserlere önem verilmesi, alt yapı sorunlarının ortadan kaldırılması, geri dönüşüme ve yenilebilir enerji kaynaklarına ağırlık verilmesi amacıyla 1999 yılında İtalya'da kurulan uluslararası bir belediyeler birliğidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Cittaslow Birliği iş birliği ile yürütülen Cittaslow Metropol çalışmaları neticesinde; Uluslararası Cittaslow Birliğinin 2022 Haziran ayında düzenlenen Genel Kurulunda İzmir, 1 yıllık pilot çalışmanın ardından dünyanın ilk Cittaslow Metropol kenti olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda, uluslararası alanda yeni ve sürdürülebilir bir kent yönetimi modeli oluşturmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesinin yürütmüş olduğu Cittaslow İzmir Projesi ve Cittaslow deneyimi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Cittaslow Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ağı'na eğitim vermek üzere Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına bağlı Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürlüğünde Sözleşmeli Personel kadrosunda Koordinatör olarak görevli ve aynı zamanda Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Kamuran Bülent KÖSTEM ve aynı müdürlükte Büro Personeli olarak görevli ve aynı zamanda Cittaslow Türkiye İdari İşler ve Aday Kentler Sorumlusu İZELMAN A.Ş personeli    Ece ÇINAR'ın 24 - 26 Ekim 2022 tarihleri arasında görevli-izinli sayılmış, yapılan seyahatte Kamuran Bülent KÖSTEM ve Ece ÇINAR'a ait ulaşım (hava yolu ile) giderleri, günlük harcırah giderleri, şehir içi ulaşım giderleri ve seyahatle ilgili yapılan (pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı, alan vergisi, seyahat sigortası, vize ücreti, Covid-19 PCR testleri vb.) tüm yasal giderler Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü Bütçesinin Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Harcama Kaleminden karşılanmıştır. Sayın Meclisimizin bilgilerine arz ederim. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (Strateji Glşt.Dai.Bşk.E.1038290)
 
7. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tunç SOYER ve beraberindeki heyet 20. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası süresince 10-13 Ekim 2022 tarihleri arasında Brüksel'de düzenlenen çeşitli etkinliklere katılmıştır. Söz konusu etkinliklerde Başkanlık Makamına eşlik etmek üzere, ekli 06/10/2022 tarihli ve 975765 sayılı Başkanlık Oluru gereği Dış İlişkiler Şube Müdürlüğünde görev yapan İZELMAN A.Ş. personeli Nazmi Mert TÜRKBEN 9-14 Ekim 2022 tarihleri arasında görevli izinli olarak görevlendirilmiştir. Sayın Meclisimizin bilgilerine arz olunur. Mustafa Tunç SOYER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (Dış İlişkiler ve Tur.Dai.Bşk.E.1037669)
 
XIII. BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ 
 
Şimdi de, Aralık ayında yapılacak seyahetler;

1. 25-28 Kasım 2022 tarihleri arasında Uluslararası Cittaslow Birliğinin İtalya'nın Milano Abbiategrasso Kentinde düzenleyeceği Uluslararası Koordinasyon Komitesi Toplantısına, Uluslararası Cittaslow Birliği Başkan Yardımcısı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER'in ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına bağlı Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürlüğünde Sözleşmeli Personel kadrosunda Koordinatör olarak görevli ve aynı zamanda Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Kamuran Bülent KÖSTEM, aynı müdürlükte Büro Personeli olarak görevli ve aynı zamanda Cittaslow Türkiye İdari İşler ve Aday Kentler Sorumlusu İZELMAN A.Ş personeli Ece ÇINAR'ın 25-28 Kasım 2022 tarihleri arasında katılmaları, 24-29 Kasım 2022 tarihleri arasında görevli-izinli sayılmaları, yapılacak olan seyahatte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER'e ait ulaşım giderlerinin (hava yolu ile direkt/aktarmalı) ilgili firmaya ödenmesi, konaklama günlük harcırah giderleri, şehir içi ulaşım giderleri ve seyahatle ilgili yapılan (pasaport harcı, yurt dışı çıkış harcı, alan vergisi, Covid-19 PCR testleri vb.) tüm yasal giderlerin Özel Kalem Müdürlüğü Bütçesinin Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Harcama Kaleminden karşılanması, seyahate katılacak Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü personelleri Kamuran Bülent KÖSEM ve Ece ÇINAR'a ait ulaşım (hava yolu ile direkt/aktarmalı) giderleri, konaklama, günlük harcırah giderleri, şehir içi ulaşım giderleri ve seyahatle ilgili yapılan (pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı, alan vergisi, seyahat sigortası, vize ücreti, Covid-19 PCR testleri vb.) tüm yasal giderlerin Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü Bütçesi Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Harcama Kalemi Bütçelerinden karşılanması, Koordinasyon Komitesi için belirlenecek olan katılım ücretinin Diğer Uluslararası Kuruluşlara Katkı Ödemeleri Bütçe kaleminden Özel Kalem Müdürlüğü ve Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Özel Kalem Müd.E.1040203)
 
2. 25-28 Kasım 2022 tarihleri arasında Uluslararası Cittaslow Birliğinin İtalya'nın Milano Abbiategrasso kentinde düzenleyeceği Uluslararası Koordinasyon Komitesi Toplantısına, Uluslararası Cittaslow Birliği Başkan Yardımcısı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER ile birlikte ESHOT Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü kadrosunda görev yapmakta olan Kerem Ziya YANGÖZ de katılacak olup, bu kapsamda; Kerem Ziya YANGÖZ'ün 24-29 Kasım 2022 tarihleri arasında görevli-izinli sayılması, yapılacak olan seyahatte ulaşım giderlerinin (hava yolu ile), günlük harcırah giderleri, konaklama giderleri şehir içi ulaşım giderleri ve diğer yasal giderler (pasaport harcı, yurt dışı çıkış harcı, alan vergisi, seyahat sigortası, vize ücretleri, Covid-19 PCR testleri vb.) ile Koordinasyon Komitesi için belirlenecek olan katılım ücretinin ESHOT Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Bütçesinin Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu harcama kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (ESHOT-İnsan Kaynakları ve Eğt.Dai.Bşk.E.104790/E.1043365)

 
3. 16-19 Kasım 2022 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona Kentinde gerçekleştirilecek olan Culturapolis Buluşmasına Akdeniz Akademisi Şube Müdürü Ece AYTEKİN, Akdeniz Akademisi Kültür ve Sanat Koordinatörü Serhan ADA, UCLG Öncü Kent Programı Hizmet Yürütücüsü Gökçe SÜVARİ KANTÜRK; Yerel kültür üreticisi ve kent aktörleri olarak UCLG Öncü Kentler çalışmalarında iki yıldır yer alan proje yöneticileri Sarp KESKİNER ve Çiçek S. TEZER YILDIZ'ın görevlendirilmesi; 15-20 Kasım 2022 tarihleri arasında Ece AYTEKİN'in görevli-izinli sayılması, söz konusu seyahatte görevli Ece AYTEKİN, Serhan ADA ve Gökçe SÜVARİ KANTÜRK'ün ulaşım konaklama giderleri Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Örgütü (UCLG) tarafından karşılanacağından, şehir içi ulaşım giderleri, günlük harcırah giderleri ve diğer yasal giderleri (pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı, vize giderleri, alan vergisi, Covid-19 PCR testleri vb.) ile Sarp KESKİNER ve Çiçek S. TEZER YILDIZ'ın ulaşım konaklama giderleri, şehir içi ulaşım giderleri, günlük harcırah giderleri ve diğer yasal giderlerinin (pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı, vize giderleri, alan vergisi, Covid-19 PCR testleri vb.) Akdeniz Akademisi Şube Müdürlüğü Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Kent Tarihi ve Tan.Dai.Bşk.E.1021377)
 
4. 14 Aralık 2022 tarihinde Municipal Waste Europe (MWE) tarafından Brüksel'de düzenlenecek olan Policy Committee Metting'e Belediyemizi temsilen Sıfır Atık, Planlama ve Katı Atık Değerlendirme Tesisleri Şube Müdürlüğü personeli Çevre Yük.Müh. Işıl KONYA'nın katılabilmesi ve 13 -15 Aralık 2022 tarihleri arasında görevli-izinli sayılması; yurtiçi ve yurtdışı gidiş-dönüş uçak biletleri ile harcırahlarının (yapılacak olan seyahatte ulaşım giderleri, günlük harcırah giderleri, şehir içi ulaşım giderleri ve seyahatle ilgili yapılan pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı, alan vergisi, seyahat sigortası, vize ücretleri, Covid-19 PCR testleri vb. tüm yasal giderlerin) Sıfır Atık, Planlama ve Katı Atık Değerlendirme Tesisleri Şube Müdürlüğünün 2022 Mali Yılı Bütçesi Yurtiçi Geçici Görev Yollukları ile Yurtdışı Geçici Görev Yollukları Bütçe kalemlerinden ödenebilmesi hususlarının görüşülmesi.  (İklim Değ. ve Sıfır Atık Dai.Bşk.E.1014860)
 

5. 05-16 Aralık 2022 tarihleri arasında organize edilecek Türkiye Smart Operations and Transporttan Reverse Trade Mission (RTM) Teknik Ziyaret Organizasyonuna İzmir Ulaşım Merkezi Şube Müdürü Mete GÜZELOCAK'ın 05/12/2022-16/12/2022 tarihleri arasında görevlendirilmesi ve söz konusu tarihler arasında görevli-izinli sayılması, gidiş-dönüş uçak biletlerinin, San Francisco/CA; New York City/NY ve Washington/DC şehirlerine şehirlerarası ulaşım giderlerinin, şehir içi ulaşım giderlerinin (gemi, tren, otobüs vb.) ve konaklama giderlerinin ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) tarafından karşılanması ve günlük harcırah giderlerinin, iaşe ve diğer yasal giderlerin (yurt dışı çıkış harcı, alan vergisi, COVID-19 testleri vb.) İzmir Ulaşım Merkezi Şube Müdürlüğü Bütçesi Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu kaleminden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.1036747)