Gaze-Temiz-Gaze-Temiz
http://www.gaze-temiz.com

EKO Başkan siz bilmeyebilirsiniz,

Başkan yardımcınız bilmek zorunda değil mi?

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,

24.09.2021 tarihinde,

1320 sayılı kararda,

İzinsiz uygulamaların kaldırılmasıyla,

İlgili karar alınmış, 7 üye ve eski il müdürü Ömer Albayrak'ın imzası var,

Okuyucumuzdan gelen ihbarda;

"Nivent hanım Çeşme Belediyesi CİMER yanıtında;  28/11/2022 günü saat 10.00 için yıkım yapacağını bildirmesine ve mahkemeden YD kararı olmamasına rağmen yıkımı durdurdu. Dava sonu beklenecekmiş diyor bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz"

Çeşme Belediyesi Sit Kurulu Kararlarında genelde aynı yolu izlemekte!

Yargı Kararlarının sonucunu beklemekte,

Oysa ki,

Ruhsata bağlanması mümkün olmayan yapılarda,

Yargı süreci beklenmez,

7153 sayılı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ne diyor?

7153 sayılı Kanun’dan Sonraki Durum

"7153 Sayılı Kanun’un 15. maddesiyle 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesine eklenen 6. fıkrada; ruhsata bağlanamayacağı veya aykırılıkların giderilemeyeceği tespit edilen yapılar hakkında bir aylık süre beklenmeden yıkım kararı alınabileceği açıkça düzenlenmiştir.

Bu nedenle, bu fıkranın yürürlüğe girdiği 10 Aralık 2018 tarihinden sonra düzenlenen yapı tatil tutanaklarına konu olan ve ruhsata bağlanması mümkün olmayan yapılar hakkında bir aylık süre beklenmeden yıkım kararı alınması mümkündür."

Bu konuda Egeli Sabah 4 Nisan tarihinde, 

Yayınlanan haber de;

"CHP'li Çeşme Belediyesi hukuk tanımıyor

İzmir’de CHP’li meclis üyesi Aybars Yıldırım’ın kaçak rezidansını yıkmayarak büyük tepki çeken Çeşme Belediyesi şimdi de ikinci bir skandala daha imza attı. Çiftlikköy’deki Altınkum Pırlanta Sitesi’nin 3. Derece SİT alanı üzerine kaçak olarak arıtma tesisi, havuz ve dükkanlar yaptı. Kaçak bölümler ile ilgili alınan yapı kayıt belgesi iptal edildi, İzmir 2 Nolu Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu tarafından yıkım kararı çıkartıldı. İzmir Valiliği tarafından Çeşme Belediyesi’ne tebliğ edilen yıkım kararı bugüne kadar uygulamadı. Yıkımın hiçbir mahkeme kararıyla durdurulamayacağı hukuken ve yasal olarak açıkken, Çeşme Belediyesi’nin mahkeme sonucunu beklemesi nedeniyle yıkımı bekletmesi büyük tepki çekti."

Konuyu Çeşme Kaymakamlığına ilettik.