Çeşme Belediyesi’ne bağlı Çeştur’un Müdürü Deniz Arı hakkında çarpıcı iddialar gündemde.
Bize gelen mesajda şöyle deniliyor:
“Nivent Hanımcığım, Çeştur Müdürü Deniz Arı’nın kullandığı arabayı gördünüz mü? Plakasından anlarsınız. Size Ankara Kuşu paylaşımlarını yolluyorum. Bu konuyu gündeme taşır mısınız?”
Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, milyonluk değere sahip lüks bir otomobil dikkat çekiyor. Aracın plakasının da İzmir plakalı olması gözlerden kaçmıyor.
Eğer bu araç gerçekten Deniz Arı’ya aitse, bir belediye şirketi müdürü bu lüks yaşamı hangi gelirle finanse etmektedir?
Eğer araç ona ait değilse, neden bugüne kadar kamuoyuna net bir açıklama yapılmamıştır?
Çünkü böylesi bir araca binmek her vatandaşa nasip olmaz. Hele ki kamunun imkânlarını yöneten bir belediye şirketi müdürünün bu denli yüksek yaşam standartları soru işaretlerini artırmaktadır.
Kamuoyunun gözünün önünde sergilenen bu iddialara karşı sessiz kalınamaz.
Çeştur Müdürü Deniz Arı ya çıkıp “Bu araç bana aittir” deyip kaynağını açıklamalı,
ya da açıkça “Bu araç benim değil” diyerek kamuoyunu bilgilendirmelidir.
Çeşmeliler’in ve İzmir halkının cebinden çıkan paralar söz konusu olduğunda suskunluk kabul edilemez.
Tekrar soruyoruz Deniz beye,
Bu araç sizin mi?
Objektif haberciliğinize teşekkürler.
“ Kamu/ yerel yönetim başta olmak üzere tüm görevlilerin acilen / etik/liyakat/şeffaflık/ve olması gereken erdemlerine kavuşması umudumla..