1. Haberler
  2. Menderes
  3. Danıştay Yolu Bahane, Yıkım Yok: Lucca Otel’e Dokunulmazlık mı Var?

Danıştay Yolu Bahane, Yıkım Yok: Lucca Otel’e Dokunulmazlık mı Var?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LUCCA OTEL DOSYASINDA YENİ GELİŞME: BÜYÜKŞEHİR’DEN “ACELE” YANIT, YIKIM YOK!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden, Menderes Özdere’deki eski adıyla Bien, yeni adıyla Lucca Otel hakkında gelen “acele” kodlu resmi yazı, neyi ifade ediyor?

Büyükşehir, 6 Ağustos 2025 tarihli cevabında, otelin bulunduğu parsellerle ilgili olarak hukuki sürecin Danıştay aşamasında olduğunu, Menderes Belediyesi’nin 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca yıkım kararı aldığını, ancak İzmir 7. İdare Mahkemesi’nin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararları nedeniyle fiili yıkımın gerçekleşmediğini belirtti.

Ancak uzmanlara göre bu açıklama, hukuki olarak sorunlu.

  • Mahkeme kararı, planın iptaline hükmettiğinde, istinaf veya temyiz süreci gerekçe gösterilerek uygulama ertelenemez.
  • 3194 sayılı İmar Kanunu’na ve Danıştay içtihatlarına göre iptal edilen planın hukuki geçerliliği kalmaz, ruhsat dayanağı ortadan kalkar.
  • Mevcut durumda Bien yeni adı ile Lucca Otel’in ruhsata aykırı imalatlarının derhal mühürlenmesi ve çalışmanın durdurulması gerekir.

SORULARIMIZ ŞUNLAR:

  1. Plan iptal edilmişken ve ruhsat dayanağı ortadan kalkmışken otelde nasıl hâlâ çalışma yapılabiliyor?
  2. Mühürlü olduğu belirtilen bu yapıda fiilen devam eden faaliyetleri görmeyen ya da görmezden gelen belediyeler hangi yasal yetkiye dayanıyor?
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediyesi, kamuoyuna açık bir şekilde, yıkımın hangi tarihte yapılacağını net olarak açıklayacak mı?

Kamu vicdanı, plan iptal kararının uygulanmaması ve kaçak yapılaşmaya göz yumulması nedeniyle cevap bekliyor.

YOKSA YİNE İMAR BARIŞI MI BEKLENİYOR?

İMAR BARIŞI GELSE DAHİ GÖREVİNİ YAPMAYAN BÜROKRATLAR YARGILANMAKTAN KURTULAMAZLA!!!

Büyükşehir belediyesi Menderes belediyesi yetkilileri YİNE SUS PUS!
Yazışma değil gereken yapılmalı!!!

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Danıştay Yolu Bahane, Yıkım Yok: Lucca Otel’e Dokunulmazlık mı Var?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gaze-temiz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!