Karşıyaka’da Başkan Ünsal’dan pazarcılara “misilleme” iddiası
Karşıyaka Belediyesi’nde tansiyon yükseliyor!
Yıllardır her çarşamba günü kurulup binlerce vatandaşın alışveriş yaptığı Bostanlı Pazaryeri, bu hafta “elektrik arızası” gerekçesiyle açılmadı. Ancak işin perde arkası, kulislerde ve esnaf arasında fısıltıdan çok daha fazlası: Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın, pazarcı esnafına misilleme yaptığı iddia ediliyor.
Geçtiğimiz haftalarda Başkan Ünsal’ın talimatıyla aynı alanda açılması planlanan Cumartesi “Tekstil Günleri” pazarı, pazarcıların tepkisiyle karşılaşmış, tezgâh satışlarıyla ilgili yüksek bedeller kamuoyunda tartışma yaratmıştı.
Esnafın bu organizasyona direnişi sonrası, belediyenin “elektrik arızası” bahanesiyle çarşamba pazarını kapatması kamuoyunda “tesadüf mü, misilleme mi?” sorusunu gündeme getirdi.
Elektrik Yok Ama Açılış Var!
Karşıyaka Belediyesi, ilk açıklamasında pazaryerinin elektrik sisteminde yaşanan, “can ve mal güvenliğini tehdit eden arıza” nedeniyle pazarın bu hafta açılamayacağını duyurdu.
Ancak tepkiler büyüyünce, belediye bu kez geri adım attı:
“Elektrik vermeden pazarı açıyoruz.”

Yani bir anlamda, “pazar tezgâhı kurulsun ama ampul yanmasın!”
Karşıyaka gibi bir ilçede, 2025 yılında, yüzlerce esnafın ve vatandaşın olduğu bir pazarda elektrik olmadan tezgâh kurdurmak, “idarecilik” midir yoksa inatlaşmanın gölgesinde kalmış bir yönetim anlayışı mı?
Vatandaş soruyor: Nefretle mi yöneteceksiniz?
Kamu yönetimi, öfke ve intikam duygularıyla değil, adalet, hakkaniyet ve liyakatle yürütülür.
Bir belediye başkanının, kendi vatandaşına “ders vermek” için çarşının elektriğini kesmesi, belediyecilik değil; bürokratik kin örneğidir.
Pazarcıların talepleri belli: “Yıllardır kurulan pazarın düzenini bozmayın.”
Ama belediyenin cevabı, “O zaman karanlıkta alışveriş yapın.”
Gaze-temiz Gazete Soruyor:
- Elektrik arızası gerçekten var mıydı, yoksa bir yönetimsel mesaj mı verildi?
- Tezgâh satışıyla ilgili iddiaların arkasında hangi şirketler bulunuyor?
- Pazar esnafının karşı çıkmasıyla “Tekstil Günleri” iptal edilirken, kimler zarar etti?
- Belediyenin “elektrik vermeden pazar açma” kararı, hangi yasal düzenlemeye dayanıyor?
Son sözümüz;
Karşıyaka’nın ışığı, bir başkanın öfkesinden değil; halkın alın terinden doğar.
Elektriği kesmek kolaydır, ama vicdan karanlığı…
O kolay aydınlanmaz.



